Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Tårarna bara rann

Från 2015
Uppdaterad 18.09.2015 20:32.
Siri poserar
Bildtext Siri Widestam som är högaktuell med sin låt Hitta mitt land.
Bild: Yle/Kjell Ekholm

Det finns artister som lämnar ett oförglömligt intryck redan vid första mötet. Siri Widestam är själv artist men då hon hörde Melissa Horn i bilen så blev det en känsloladdad upplevelse.

Med låten Hitta mitt land är Siri Widestam från Borgå en av utmanarna på Vegatoppen den här veckan. Hon har bott utomlands i flere år men landade trots allt någon kilometer från barndomshemmet i Borgå. Gitarren var en ständig följeslagare och med den satt hon på diverse terrasser och balkonger och spelade egna visor. Starten till den musikaliska karriären blev en trubadurskola som hennes man hade hittat och så småningom så blev det också uppträdanden och studioinspelningar.

Starka förebilder

Hennes mamma hade lyssnat en hel del på Melissa Horn och det blev också en stark upplevelse för Siri.
- Hon är jätteung och jag är alltid så imponerad av hur en så ung människa kan skriva så bra texter. Mamma uppmanade mig att lyssna på cd:n och jag lånade en skiva och lyssnade i bilen då jag körde till matbutiken och så kom spår nr 2, Jag saknar dig mindre och mindre. Barnen låg och sov i baksätet och när jag lyssnade på låten kom alla känslorna på en gång och jag fick sitta kvar en stund i bilen för tårarna bara rann på mina kinder.

Ny stil

Från att ha varit mera av en trubadur har Siri på den nya låten tagit ett steg i ny riktning. Hon har också själv svårt att kunna definiera i vilken stil Hitta mitt land egentligen går. Knappast kunde hon heller ana då hon skrev texten hur aktuell den skulle vara just nu när flyktingströmmarna är starkare än någonsin. Låten var redan i starten ganska färdig men en del tillägg kom det sedan i studion.
- Till och med producenten sade att det här kommer nog att bli svårt att överträffa i framtiden.

Joey klättrar

Med låten Runaway har Joey Edström från Grankulla gått upp som en raket på Vegatoppen. Den här veckan gick han förbi röstdrottningen Jannike som ännu har två låtar med på listan. Siri Widestam lyckades också från utmanarplats komma in på listan. Och listan toppas fortfarande av The Sparrows.

Mer om Joey Edström kan du höra i Fonden på Radio Vega på måndag kl 18.03.

Du kan rösta på Vegatoppen fram till kl 10 på torsdagen.

Kolla Vegatoppens sammandrag på Arenan

Vegatoppen sammandrag

Spela upp

Du kan rösta på Vegatoppen fram till kl 10 på torsdagen.

Mer om ämnet på Yle Arenan