Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Tungevaag och Raaban hittar varandra

Från 2015
Uppdaterad 12.09.2015 11:32.
EDM-duon Tungevaag och Raaban.
Bild: Yle/Nicke Aldén

EDM-duon Tungevaag och Raaban är populära i Norden. Inte minst i Finland. Men hur väl känner de varandra egentligen? Vi kollar upp.

Tungevaag (Norge) och Raaban (Sverige) hade sin första spelning i Finland för bara några veckor sedan i samband med Weekendfestivalen i Helsingfors. Nu var det dags igen, den här gången i Vasa på Solar Soundfestivalen.

- Jag älskar Finland, jag var här för två år sedan med min bror. Vi passade på att besöka Helsingfors och Åbo där vi bland annat gästade Mumindalen, säger Tungevaag.

- Jag är 75 % finländare. Vår familj har en sommarstuga i Joensuu, berättar Raaban.

Bromance

Duon började prata med varandra på facebook för cirka fem år sedan. Efter det inledde de samarbetet och uppträdde bland annat för norska studenter. Hur fungerar då samarbetet mellan Norge och Sverige?

- Vi håller kontakt via facebook och skype. Vi använder också samma program då vi skapar musik så vi skickar våra idéer till varandra. Vi träffas nästan endast på våra spelningar, säger Tungevaag.

Raaban säger att Tungevaag numera känns mer svensk än norsk. Tungevaag menar att svenskar inte förstår norska så han har valt att prata mer svenska för att underlätta kommunikationen.

Det största bråket

Killarna menar att de i det stora hela kommer bra överens. En lite spricka har dock uppkommit i partnerskapet, men som lappades omedelbart.

- Jag fick ett mail med frågor. I mailet stod det att det var brådskande så jag skrev svaren för oss båda och klickade på "skicka", säger Raaban,

- Men vi gjorde som vi alltid gör, pratar direkt om saker som irriterar så stridsyxan är begravd, skrattar Tungevaag.

En otippad gemensam nämnare

DJ-duon menar att de inte är så lika. Den enda gemensamma nämnaren är musiken. Eller?

- Du gillar inte fotboll, säger Raaban.

- Jag har spelat fotboll i nio är, kontrar Tungevaag.

- Fan, det visste jag inte, skrattar Raaban.

Veckoslutskommittén: Intervju med Tungevaag och Raaban

Programmet är inte längre tillgängligt

Mer om ämnet på Yle Arenan