Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Norge lär ut fula ord

Från 2015
skiva
Bildtext Nico & Vinz får bevisa sin storhet i videon till nya That's how you know.
Bild: Warner Music

Det är mycket Nico & Vinz nu. Am I wrong-duon stormade in i X3M:s Succémorgon och Stiftelsen för ett tag sedan. Nu har deras nya låt tagit sig in på spellistan.

De har redan bevisat hur bra de är på attspela Jenga. Men det är förstås låtskrivandet som är nummer ett för Nico & Vinz.

Det är långt ifrån första gången den norska hitmaskinen får folk över hela världen att nynna med. När Am I wrong klättrade upp till plats fyra på Billboardlistan var deras ansikten plötsligt med i de flesta musiktidningar. För Rolling Stone berättade de om den nordiska oskrivna regeln om hur du ska vara:

- I Norge har vi "Jantelagen". Det betyder att bete dig inte som att du vore någonting. Det skulle kunna vara en negativ sak, men det gör dig respektfull, säger Vincent "Vinz" Dery till tidningen.

Stjärnspäckat i nya videon

Nu är det dags för en ny singel. Till den har de bjudit in två amerikanska artister som båda vet hur det känns att ha egna låtar snurrande på listorna. Kid Ink släppte sin första skiva under eget namn 2012. Bebe Rexha tände till ordentligt i sin show inför ett rätt fullsatt Nosturi i Helsingfors tidigare i år. Till X3M förklarade hon då att det är en fin sak att den finländska publiken håller sig lugnare än publiken i en del andra länder.

Låten That's how you know bjuder på livsvisdomar i form av en enkel mätmetod: så här vet du att du fuckat upp. En lite snällare version finns också för den som inte gärna hör det här gänget svänga runt med f-ordet.

Hur som helst, här kan du kolla in videon, med fula ord och allt.


Även dessa nya låtar togs in på spellistan denna vecka:

Imagine Dragons - Roots

Nick Jonas - Levels

Ida Redig - Du står kvar

Mumford & Sons - Ditmas

Diplo and Sleepy Tom - Be Right There

Shinedown - Cut The Cord

Kolla in hela X3M:s spellista här: