Hoppa till huvudinnehåll

X3M

X3M goes modevecka

Från 2015
Uppdaterad 17.09.2015 12:47.
x3m looks
Bild: Yle / Camilla Fagerholm

Platå, bootcutjeans, höga midjor och löparskor. Det är vad vi klär oss i på X3M:s redaktion i dessa modetider. Men varför finns Loreen med bland våra redaktörer?

September är en modemånad. Modeveckan i New York håller på att avslutas och strax kör modeveckan i London i gång. Efter London tar Milano över och sist men inte minst samlas modefolket i Paris. I oktober kan alla fashionistas sedan i lugn och ro lida av en modebakfylla.

Vi blev inspirerade av modemånaden och gjorde ett fotorep i äkta Hel Looks-anda på X3M:s redaktion. Vem går i platåskor? Vem framhäver sin bak? Vem gömmer semesterfläsket under lager av kläder? Och VAD händer på den sista bilden?

Dan Granqvist
Bildtext Dan Granqvist, redaktör för Sex & sånt: - Svart förminskar. Vitt förstorar. Så nu ser det ut som om jag är smal med stora bröstmuskler.
Bild: Yle / Camilla Fagerholm
Catariina Salo
Bildtext Catariina Salo, webbredaktör: - De utsvängda jeansen framhäver formen på min rumpa.
Bild: Yle / Camilla Fagerholm
Kjell Simosas.
Bildtext Kjell Simosas, programledare för Supernova: - Driller är ett band från Polen och skjortan fick jag av dem när vi spelade vår första spelning utomlands med bandet. Det var dom som ordnade spelningen och vi har varit hjärtevänner sen dess. Halsbandet fick jag av en lyssnare, den är gjord av en Sibeliusvinyl.
Bild: Yle / Camilla Fagerholm
Ann-Catrin Granroth
Bildtext Ann-Catrin Granroth, redaktör för Myteriet: Jag tycker om att klä mig lite "sportigt", alltså bekvämt, snyggt och absolut inget jag egentligen skulle kunna sporta i (gillar faktiskt inte sport).
Bild: Yle/Petter Sandelin
Magnus Hansén
Bildtext Magnus Hansén, programledare för Veckoslutskommittén: - Min stil är inspirerad av takfresken Adams skapelse i Sixtinska kapellet, målad av Michelangelo cirka 1511.
Bild: Yle/Petter Sandelin
Johanna Lindh
Bildtext Johanna Lindh, medieassistent: - Jag fryser ju så här på redaktionen att jag måste ha ordentligt med kläder på mig.
Bild: Yle / Camilla Fagerholm
Janne Grönroos
Bildtext Janne Grönroos, programledare för Succémorgon: - Jag klär mig i svart och lager för att det varit semester just.
Bild: Yle / Camilla Fagerholm
Anna-Karin Siegfrids
Bildtext Anna-Karin Siegfrids, programledare för X3M Kväll: - Jag älskar jeans och en stor del av min garderob består av olika jeansplagg. Förutom jeansbyxor finns där olika jeansskjortor, jeansjackor och jeanskjolar. Jeansen på bilden är dessutom superbekväma eftersom de är highwaist.
Bild: Yle / Camilla Fagerholm
Petter Sandelin
Bildtext Petter Sandelin, webbredaktör: - Jag klär gärna upp mig en aning och gillar mönster. Det händer mycket spännande inom herrmodet just nu. Jag ser fram emot fler män i tajts och överdelar som är skurna lite otippat, gärna med slits.
Bild: Yle/Ann-Catrin Granroth
Fredrika Lindholm
Bildtext Fredrika Lindholm, programledare för Succémorgon: - Jag ÄLSKAR mina platåskor! Man blir längre, snyggare och trevligare med platå. True story.
Bild: Yle / Camilla Fagerholm
Johan Lindroos
Bildtext Johan Pöll Lindroos, musikchef: - Det här var det första som kom i handen då jag i mörkret rotade runt i klädskåpet.
Bild: Yle / Camilla Fagerholm
Tommy Nordlund
Bildtext Tommy Nordlund, webbredaktör: - Mina tre ledord när det gäller kläder skulle också funka som tagline till valfri finsk film: "Långt. Bylsigt. Svart." Jag trivs när det hänger och finns plats, är nog lite anti-tajt till och med. Min skräck skulle vara en superspänd ljusgul t-skjorta. Mörkt är tryggt.
Bild: Yle / Camilla Fagerholm
Camilla Fagerholm
Bildtext Camilla "Muffe" Fagerholm, webbredaktör: - Jag ska på dejt ikväll så därför valde jag en klänning i dag. Ja, fast jag älskar ju klänningar och hatar strumpbyxor så jag passar på att gå i klänning nu när man ännu kan ha bara ben utan att frysa ihjäl.
Bild: Yle / Amie Borgar
Niclas Runeberg
Bildtext Niclas Runeberg, programledare för X3M Kväll: - Jag var på en tillställning igår där dresscoden var "smart casual" men jeans var förbjudet. Därav de turkosa byxorna. Sen valde jag att ta på dem igen idag för att vänja mig med färgen. Skjortan är, som alla mina andra kragskjortor, av inhemsk design.
Bild: Yle / Camilla Fagerholm
Erika Gabrielsson
Bildtext Erika Gabrielsson, producent: - Jag älskar att vara färggrann, more is more! Men de dagar jag är väldigt färggrann, satsar jag på färre accessoarer.
Bild: Yle / Camilla Fagerholm
Johannes Björkqvist
Bildtext Hannes Björkqvist, programledare för Fredan och Önska: - Min outfit för dagen är väldigt enkel och bekväm. Löparskor, svarta jeans och en randig t-shirt. Ganska långt det jag använder varje dag.
Bild: Yle/Petter Sandelin
Christoffer som Loreen.
Bildtext Christoffer Strandberg, programledare i Succémorgon. Man vet aldrig vem han dyker upp som. Idag var det tydligen Loreen.
Bild: Yle / Tommy Nordlund