Hoppa till huvudinnehåll

Fart på Finland

Förslag 200: Sänk skatten för de som är i nöd

Från 2015
Uppdaterad 15.09.2015 14:26.
Euromynt.
Bild: Yle/Anssi Leppänen

Sänk skatten fär de som är i nöd.

Det verkar finnas allt för många som är höga i korken i det här landet. Ingen är mer värd än nån annan, och ingen är mindre värd! Fokus borde ligga på hur mycket var och en har kvar i handen efter betald skatt! Det är ju galet om det är sådana som redan ger tillbaka hela sin inkomst till samhället (genom utgifter som mat, boende, el, vatten, bränsle och försäkringar) som man tar pengar av. Det är ju som att ta mat ur mun på folk!

Skulle skatterna SÄNKAS för lågavlönade skulle de pengarna GENAST stimulera hela samhället! Det skulle handlas mer, behövas fler produkter, transporter, tillverkare, material osv. Bönderna är i kris, transportfirmor är i kris, och arbetslösheten stiger!

LÖSNING: sänk skatterna för folket som är i nöd!!

Skippa barnbidrag för de rika

Ett annat problem är att mammor tvingas lägga sina småbarn, 1-3-åringar i dagvård pga. att de inte har råd att vara hemma.

LÖSNING: sätt ett inkomsttak för barnbidraget! Högavlönade behöver INTE nåt barnbidrag, medan lågavlönade familjer har det svårt i dagens Finland. Och gör hemvårdsstödet baserat på makens/sambons inkomster. Höj hemvårdsstödet för låginkomstfamiljer, och sänk för höginkomstfamiljer.

Kräv engagemang

Ett tredje problem som finns i det här landet är underbemannad och överbelastad vårdpersonal! Samtidigt finns det folk som sitter på hemma och lyfter arbetslöshetsbidrag.

LÖSNING: Egen vald plats/platser att engagera sig i samhället. Kräv uppvisat intyg över engagemang. Dessa skall inte få räknas som personal av arbetsplatserna och tiden skall vara rimlig.

Öka exporten

Hur skall vi få in mer pengar till landet då? Jo, ökad export! Hur skall vi öka exporten då? Stöd innovationer som leder till export! Starta ett mottagningscenter för idéer och belöna produktutvecklande idéer som kan köpas och användas av företag! Jag har mängder med önskemål om produkter som inte existerar än!

TillsammansÄrViStarka

#FartPåFinland

Hur skall vi få fart på Finland?
Här kan du läsa och kommentera de bidrag vi har fått in: Fart på Finland
Vad är ditt recept för att vi skall få Finland på fötter igen?