Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Montörsutbildningen i Pargas blir inte av

Från 2015
Uppdaterad 15.09.2015 12:13.
Fartygsbygge
Bild: Yle/Linus Hoffman

För få visade intresse för utbildningen som nu inte blir av. Istället hoppas Axxell på att locka tillräckligt många till sin svetsutbildning.

Axxell förlängde ansökningstiden till vuxenutbildningen för maskinmontörer efter att alltför få visade intresse. Ursprungligen fanns fem sökande och ytterligare två ville vara med efter att ansökningstiden förlängdes. Trots det fanns det endast sju sökande och tolv krävdes för att utbildningen skulle bli av.

Nu satsar man i stället på en delexamen i svetsning i januari, berättar enhetschefen Susanne Karlsson. De som redan sökt till montörsutbildningen kan delta i den i stället. Svetskurserna skulle ha ingått i montörsutbildningen och det är möjligt att komplettera med de övriga delarna senare. Senast nästa höst då montörsutbildningen är med i katalogen, men Axxell är redo att på kort varsel ställa upp för att utbilda montörer om det finns intresse.

Karlsson är något förvånad och även besviken för att det inte utbildas några maskinmontörer i år. Hon antar att det låga intresset delvis kan bero på att många underleverantörer till industrin på egen hand utbildar sin personal med olika kortkurser.