Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Muurainen fick sin mark i Billnäs

Från 2015
Uppdaterad 15.09.2015 13:15.
Affärmannen Olli Muurainen från Billnäs bruk och Fiskars fastighetsdirektör Kari Selkälä skakar hand efter att de har undertecknat ett köpavtal där Fiskars säljer markområden i bruket till Olli Muurainen.
Bildtext Affärsmannen Olli Muurainen skakar hand med Fiskars fastighetsdirektör Kari Selkälä.
Bild: Unto Kotilainen

Bolaget Billnäs Bruk Ab och Fiskarskoncernen har idag skrivit under en markaffär som ger brukspatron Olli Muurainen de områden han länge har väntat på.

1,72 hektar av Fiskars mark i Billnäs bytte alltså ägare.

I ett pressmeddelande säger Olli Muurainen att affären är ett viktigt steg i utvecklingen av Billnäs bruk.

- Båda bruken utgör en central del av den västnyländska turismservicen. Att området är livskraftigt är viktigt för alla aktörer. Jag tackar grannbruket Fiskars för att våra förhandlingar har avancerat till ett undertecknat avtal, säger Olli Muurainen.

En karta över markområden i Billnäs bruk Olli Muurainen köpte av Fiskars för att planerna i bruket ska kunna bli verklighet.
Bildtext Karta över det knappa 2 hektar stora området.
Bild: Olli Muurainen

Fastighetsdirektör Kari Selkälä vid Fiskars är inne på samma linje.

- Vi är nöjda över att vi har kommit fram till en överenskommelse och ett avtal när det gäller marken i Billnäs. En långsiktig utveckling av området har varit viktig för Fiskars och nu kan vi komma vidare med det arbetet. Vi kommer att fortsätta sköta affärsverksamheten ansvarsfullt, säger Kari Selkälä.

Utvecklingen av Billnäs bruk har legat på is i drygt ett år men de senaste veckorna har projektet tagit stora kliv framåt.

Affären med Pojo bruksbostäder fördes i hamn liksom detaljplanen för Billnäs bruk. Båda har enligt Olli Muurainen varit centrala faktorer i en målmedveten utveckling av bruket.