Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Mysteriet med laxryssjan i Lovisa löst

Från 2015
Uppdaterad 17.09.2015 20:11.
fiskare med ryssja
Bildtext Arkivbild av Mikael Lindholm och hans push up-ryssja.
Bild: Yle/Mikael Kokkola

På torsdagskvällen fick mysteriet kring vad som sänkte fiskare Mikael Lindholms laxryssja sin lösning. Sjöbevakningens operation i Lovisa skärgård pågick i flera timmar.

Boven i dramat var en fritidsbåt som hade sjunkit till havsbottnen utanför Boistö i Lovisa skärgård och tagit Strömforsfiskaren Mikael Lindholms push up-ryssja med sig.

Strax innan klockan 18 på torsdagskvällen uppdaterade sjöbevakningen läget på Twitter och konstaterade att ryssjan fortfarande är hel. Om du inte kan se tweeten nedanhittar du den här.

Till Yle Kymenlaakso säger sjöbevakningens biträdande befälhavare Ismo Siikaluoma att sikten på platsen är dålig. Det kommer därför att ta tid att undersöka båten närmare.

Enligt tidningen Loviisan Sanomat ser det ut att handla om den 11 meter långa Maestro 35-segelbåt som nyligen stals i Lovisa, trots att sjöbevakningen först meddelade något annat.

Lindholm lättad

Fiskare Mikael Lindholm är lättad över att mysteriet med hans laxryssja äntligen är löst. Han har gått omkring och funderat på ryssjan i en vecka.

– Sist och slutligen berömmer jag nog sjöbevakningens jobb. Jag skällde lite ut dem till en början, men de orden får jag nog svälja, säger Lindholm till Yle Östnyland.

– Det de har gjort nu har nog varit helt toppen. Det har inte varit någon lätt manöver därute med en sikt på 50 till 70 centimeter.

Sjöbevakningen fortsätter reda ut fallet tillsammans med polisen och ber båtförare undvika att röra sig på området. Sjöbevakningen ger ut mer information på fredag.

Artikeln uppdaterad 17.9.2015 klockan 18:57 med kommentarer av Mikael Lindholm.
Artikeln uppdaterad 17.9.2015 klockan 20:07 med en precisering om båten.