Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Öling matchhjälte när Finland inledde med seger

Från 2015
Uppdaterad 17.09.2015 21:17.
Finland mot Montenegro
Bild: Str / Lehtikuva

Trots ett massivt spelövertag tog det hela 67 minuter innan Finland kunde spräcka Montenegros nolla i den första kvalmatchen till EM. Ria Öling gjorde matchens enda mål för Finland.

Montenegro är på pappret det svagaste laget i kvalgruppen och på förhand sett skulle laget inte vålla några större problem för Finland. Men laget bjöd ändå upp till kamp i Åbo.

Finland inledde matchen starkt och ett mål hängde i luften redan under de första matchminuterna.

Men skärpan i avsluten saknades och trots ett stort spelövertag lyckades Finland inte spräcka Montenegros nolla i den första halvleken.

Bland annat Adelina Engman och Nora Heroum sumpade två riktigt bra målchanser.

Öling inbytt matchhjälte

I andra halvleken fortsatte man spela mycket på Montenegros planhalva men gästerna stretade emot bra samtidigt som Finlands spel inne i straffområdet var väldigt tamt.

TPS Ria Öling byttes in i den 56:e minuten och elva minuter senare gav hon Finland ledningen.

Natalia Kuikka slog ett inlägg från vänsterkanten och bollen letade sig fram till Öling i straffområdet och hon kunde enkelt bredsida in 1–0 för Finland. Det här var Vasabördige Ölings första mål i landslagströjan.

Ivana Krivokapić hade Montenegros bästa målchans i matchen och den höll på att ge Finland rejäl skrämselhicka. I den 74:e minuten tappade Finland bollen på mittplan och Krivokapić stack iväg på en soloräd mot Finlands mål och avslutade med ett skott i stolpen.

I slutet av matchen hade Finland några farliga chanser men matchen slutade 1–0.

Resultat:

Finland – Montenegro 1–0
67 min Ria Öling 1–0

Publik: 1527