Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

PAM:s Borgårepresentant: ”Fantastiskt att få demonstrera”

Från 2015
Uppdaterad 18.09.2015 11:18.
järnvägstorget
Bildtext Demonstrationen går av stapeln på Järnvägstorget.
Bild: YLE/Tobias Silvander

Löntagare från Borgå är också med på massdemonstrationen mot regeringens planer i Helsingfors. Yle Östnyland pejlade stämningarna med FFC och PAM.

Ordförande Einari Grönberg från FFC:s lokalorganisation i Borgå är på plats i Helsingfors för att demonstrera. Han säger att stämningarna är bra eftersom det är mycket folk i rörelse.

– Man märker att folk på riktigt är oroliga över regeringens planer, och av en god orsak, säger han.

Det är svårt att säga hur många FFC-medlemmar från Borgå som har tagit sig till Helsingfors, men tror att ungefär ett hundratal demonstranter kommer från de olika lokalorganisationerna.

Många har kommit med egen skjuts, men också med bussar.

"Vi är förberedda på regnet"

Då Yle Östnyland får tag på ordförande Satu Leinonen vid servicefacket PAM:s lokalavdelning i Borgå strax efter klockan tio på fredagsförmiddagen håller bussen precis på att anlända till Helsingfors centrum.

– Stämningen är fantastisk, säger Leinonen.

Hon ropar till de övriga passagerarna på bussen och frågar hur de tycker att stämningarna är. I bakgrunden hörs högljudda hurrarop.

– Vi är ungefär 50 personer från olika fackliga organisationer med på bussen. PAM, SuPer, Jyty och Metallförbundet, räknar hon upp. Alla som ville med fick en plats.

Dessutom plockade charterbussen också upp några övriga passagerare vid Matkahuolto i Borgå.

– Det regnar här men vi är förberedda med engångsregnrockar. Det är roligt att vi får demonstrera.