Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ljus i tunneln för VPS – mörka moln ovanför Jaro

Från 2015
Uppdaterad 20.09.2015 22:12.
Timi Lahti firar segermålet mot Jaro.
Bild: Str / Lehtikuva

Bottenstriden i fotbollsligan går som hetast just nu, då fem omgångar är kvar att spela. Bäst ser det ut för VPS som ligger i en ordentlig formtopp. På söndag tog Vasalaget farväl av gamla Sandvikens stadion, med en seger över FF Jaro.

– Det blev en tuff match. Vi spelar inte den finaste fotbollen, men vi tar tre poäng och det är det absolut viktigaste i nuläget, säger VPS-backen Jesper Engström.

Ännu för ett par veckor sedan såg situationen väldigt dålig ut för VPS, men efter 13 poäng på de senaste sex matcherna har laget lyft upp sig från jumboplatsen och ligger just nu säkert i fotbollsligan på en tionde plats. Vad har hänt i laget, så att skutan har vänt så här drastiskt?

– Bra fråga. Alla i laget kämpar hårt för varandra och ger inte efter någon gång. Vi har också börjat försvara bättre och då kommer poängen också lättare.

Formkurvan pekar alltså uppåt för VPS, som har tre poäng ner till KTP på jumboplats och två poäng till Jaro som ligger elva. Enligt Engström kommer Vasalaget nog att spela i fotbollsligan även nästa år.

– Det är nog bara att fortsätta spela på samma vis som vi gjort de senaste matcherna. Vi försvarar tajt och så sätter vi målchanserna då de kommer.

Jaro ligger risigt till

Om det ser ljust ut för VPS, så kan man inte säga det samma om dagens motstånd Jaro. Noll segrar på de senaste sex matcherna och nedflyttningshotet börjar spöka allt mer i bakhuvudet på Jaro-spelarna.

Ett stort problem för Jaro igen en gång har varit målskyttet. Två gjorda mål på sex matcher talar sitt klara språk. Målskyttet måste bli bättre, det medger även Jaros målskytt idag Sergei Eremenko.

– Nog hade vi ju halvchanser idag, men vi var lite passiva inom den sista tredjedelen av planen och inte tillräckligt aggressiva. Vi hade inte tillräckligt stor vilja att göra mål.

Just nu ser det ut som om Jaros öde blir att försöka hållas kvar på elfte plats och på det sättet få kvala om fortsatt spel i fotbollsligan. VPS och HIFK på nionde plats lär rycka ifrån ytterligare och lämna Jaro och KTP i bottenträsket.

– Vi måste fortsätta tro på oss själva och ta så många poäng som möjligt och så får vi se vart det räcker.

BottenstridenSpelade matcherMålskillnadPoäng
9. HIFK2733-3732
10. VPS2830-3529
11. FF Jaro2825-3627
12. KTP2823-4026