Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Är det här historiens sämsta måndagsplan?

Från 2015
Uppdaterad 22.09.2015 11:44.
Fredrika Lindholm i Succémorgon.
Bildtext Det finns en bra anledning att ta sig för pannan.
Bild: Yle/Fredrika Lindholm

Ettusentvåhundratrettiotre. 1233. Är det priset på världens dyraste ostsmörgås? Eller antalet dagar tills världen går under? Nej, det är faktiskt värre än så. Fredrikas måndag må inte suga i dag, men nästa vecka gör den det garanterat.

Vill du ha ett riktigt måndagsproblem? Här kommer ett enkelt recept: Be människor att gilla din bild på Facebook. Förvandla antalet gilla-klick till situps. Färdig! Det finns inga gränser för hur mycket Fredrikas måndag snart kommer att suga.

Det började med en kattbild

Det var precis vad som hände under veckoslutet. Det var en söndag i mängden av andra söndagar. Plötsligt förändrades allt, naturligtvis med en kattbild.

Så många tummen upp som bilden på Succémorgons Facebook-sida lyckades samla ihop, så många situps skulle Fredrika slita ihop under en sändning.

Dödsskräck, någon?

Vi har resultatet: 1233 situps. Det blir ungefär en övning på tio sekunder, under hela sändningen på fyra timmar. Krångligt? Låt oss bara konstatera att det är en laddning situps som borde framkalla dödsångest.

Den ökända magövningen har orsakat ett helvete för människor tidigare.

- Vladimir Jurcik måste ha begått grova brott och blivit dömd till Medeltidens strängaste straff: "Situp-timmen". På 60 minuter lyckades 60-åringen med 2238 magknip.

- Det finns också flera fall där döda människor använt situp-övningen för att skrämma ihjäl släktingar.

Drar ut på lidandet

Nu kommer nästa vändning - det visar sig att Fredrika blivit sjuk lägligt inför utmaningen.

- Då jag igår insåg att allt hopp var förlorat så åt jag upp min disktrasa, slickade en lyktstolpe och sov med fönstret uppe. Som tur var lyckades jag med mitt mål och kan meddela att jag aldrig förut varit så lycklig över att vara sjuk, hälsar Fredrika från sjuksängen.

Tur (eller otur?) nog har situp-övningar enligt vad vi förstått ingen brådska.

De väntar med säkerhet till nästa måndag i stället.