Hoppa till huvudinnehåll

Vega

Välfyllt och välljudande på Radio Vegas nya spellista

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Joey Edström uppträder på Grankulla station.
Bildtext Joey Edström
Bild: Yle / Ted Urho

Här presenterar Radio Vega litet närmare de nya låtar som kanalen nu börjar spela. Den här veckan erbjuds ni ett extra saftigt paket. Varsågoda!

The Common Linnets / We Don't Make The Wind Blow

Den starka kraften i holländska duon The Common Linnets heter Ilse DeLange och enligt henne är tanken att The Common Linnets skall vara en plattform för holländska artister som vill göra country, Americana, bluegrass eller annan dylik musik och att medlemmarna därför kommer att variera. The Common Linnets fick sitt genombrott i och med Eurovisionen 2014 där de placerade sig på en andra plats med låten Calm After the Storm. Common linnet är det engelska namnet på fågeln hämpling som hör till finkarna. The Common Linnets kommer från de östra delarna av Nederländerna och folk därifrån kallas ofta för heikneuters, d.v.s. hämplingar.

Joey Edström / Runaway

Runaway är Grankulla-artisten Joey Edströms nya singel som just nu ligger högt på Vegalistan. Tyvärr har det ännu inte kommit någon video till den, men förutom Radio Vega kan man även höra den på bl.a. Spotify.

R.City ft. Adam Levine / Locked Away

R. City är en amerikansk duo som gärna blandar hip hop med pop, R&B, calypso och reggae. Under de drygt 10 år de funnits har de ändå gjort sig mest kända för att skriva och producera hitlåtar för artister som Sean Kingston, Miley Cyrus, Nicki Minaj och Rihanna. Locked Away är ett samarbete med Adam Levine, d.v.s. sångaren i Maroon 5. Melodin här är lånad från Captain & Tennille-hitten Do That To Me One More Time.

Carrie Underwood / Smoke Break

Det är redan 10 år sedan Carrie Underwood slog igenom när hon vann American Idol-tävlingen. Sedan dess har hon blivit en av USA:s mest populära countryartister. Musiktidskriften Billboard har t.o.m. utropat henne till countryns regerande drottning. Men Carrie Underwood har även haft stora framgångar utanför countryvärlden och tidskriften Time har henne med på sin lista över de 100 mest inflytelserika personerna i världen. Smoke Break är Carrie Underwoods senaste singel och den blev snabbt en stor hit när den kom i slutet av augusti. Det var många som kunde känna igen sig i låten som handlar om hur alla tungt arbetande människor behöver en avkopplande och välförtjänt paus emellanåt.

A-ha / Under The Makeup

Det har redan gått 30 år sedan norska A-ha fick en internationell popklassiker med Take On Me. Därefter följde hittar som The Sun Always Shines On TV, Hunting High And Low, The Living Daylights, Stay On These Roads och Summer Moved On. 2010 meddelade bandet att de hade splittrats, men tidigare i år kom beskedet att de tre medlemmarna i A-ha bestämt sig för att återförenas för två år då de bl.a. åker ut på en världsturné. Men före det gav de nyligen ut nya skivan Cast In Steel. På den finns singeln Under The Makeup som går i gammal god A-ha-stil och som redan hunnit bli en topp-10-hit i Storbritannien.

Siri Widestam / Hitta mitt land

Siri Widestam från Borgå placerade sig högt på Vegalistan med Hitta mitt land – en låt som är maffigare än den trubadurstil som hittills mest gällt för henne. Här är det mer litet Roger Pontare-aktigt över såväl låt som video. Texten är också aktuell (om än omedvetet) med tanke på flyktingströmmarna just nu.

Kikki Danielsson / Not About Me Anymore

Kikki Danielsson förknippas kanske oftast med schlager och dansbandsmusik, men hennes hjärta har alltid klappat varmt även för countrymusiken. Dessutom kan hon spela dragspel, men det hörs tyvärr inte i nya låten Not About Me Anymore. Däremot hörs här countryinfluenserna desto mer.

Hasse Andersson / God morgon

Småningom börjar väl Hasse Andersson bli känd även utan tillägget "Kvinnaböske". Året var 1982 då Hasse Andersson & Kvinnaböske band slog igenom med den svenska låtklassikern Änglahund. Men han har även haft framgångar med låtar som Höstens sista blomma, Marknadsvarité, En rynkig gammal fru och Dans på Vejby ängar. God morgon finns på Hasse Andersson & Kvinnaböske bands färska skiva Guld och gröna skogar. Skivan kom etta på svenska albumlistan.

Följ Radio Vega på Spotify:

Mer om ämnet på Yle Arenan