Hoppa till huvudinnehåll

Familj

Buu-klubben
Yle Watt

Berättelse 40: "Min man gjorde ingenting hemma"

Från 2015
Uppdaterad 19.02.2016 11:31.
Ledsen kvinna framför fönster med #inödochlust
Bild: Yle/ Marcus Rosenlund

Orsaken till vår skilsmässa är kort och gott att mannen inte deltog alls i hushållssysslorna. Jag gjorde precis allt i 9 år. Var hemma med barnen, vakade med dem, lagade mat, städade, tvättade - och lyfte hans strumpor från golvet till tvättkorgen.

Jag gjorde inte bara allt för barnen - jag passade också upp min man. Han hade hög lön så jag tackade och tog emot. Men mina egna behov glömde jag totalt bort.

När jag började jobba efter alla år hemma med barnen insåg jag hur lite eget liv jag hade. Jag hade tänkt allting via barnen och via mannen. Jag visste inte ens vilka behov jag hade.

Innan jag plötsligt blev upp över öronen förälskad i en arbetskamrat. Jag hade ett så enormt behov att bli bekräftad och uppskattad som kvinna. Men det insåg jag först långt senare.

Jag tog ut skilsmässa och sällskapade med förälskelsen. Samtidigt bearbetade jag min skilsmässa i en grupp för frånskilda. Där insåg jag att jag hade åsidosatt mina egna behov under alla dessa år. Förälskelsen på jobbet var ett symptom på detta.

Han var inte den rätta för mig. Så fort jag förstod varför jag blivit förälskad försvann gnistan. Jag hade varit totalt uppslukad av känslan att vara någon annan än en mamma och hushållerska. Jag var en kvinna som kände åtrå och var åtrådd.

Men mannen var tyvärr fel.

Jag har nu levt ensam (pappan har barnen vartannat veckoslut) i två år och börjar småningom hitta mig själv och förstå mina egna behov.

Mitt råd till alla kvinnor är att inte gå i fällan och bara leva för andra. Se till att mannen deltar lika mycket hemma. Prata om era behov i parförhållandet och försök se att de blir åtminstone någorlunda tillfredsställda.

anonym kvinna

Läs fler berättelser här
Varför gick ni skilda vägar? Berätta din story här

#inödochlust?