Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Kolla arbetslösheten i din kommun

Från 2015
Uppdaterad 22.09.2015 15:28.
Grafik antalet arbetslösa i Närpes

Arbetslösheten fortsätter att öka på de flesta håll i landet. De regionala och kommunala skillnaderna är ändå stora.

Arbetslösa i augusti 2015 enligt NTM-central

Kartan finns inte längre tillgänglig och har därför tagits bort från artikeln 14.12.2020.

Du kan granska Arbets- och näringsministeriets senaste sysselsättningssiffror i detalj med hjälp av de interaktiva diagrammen i slutet av den här artikeln.

Enligt Arbets- och näringsministeriet ökade antalet arbetslösa vid nästan alla NTM-centraler i augusti jämfört med samma månad i fjol.

Utvecklingen har varit gynnsam endast i Åland (8 procent färre arbetslösa) och Kajanaland (-2 %). Antalet arbetslösa ökade mest i Nyland (+13 %), Norra Savolax (+13 %) och Södra Österbotten (+12 %).

Åland har också den lägsta arbetslösheten i landet. Bara 3,6 procent av arbetskraften på Åland var arbetslösa i augusti. I fasta Finland är arbetslösheten lägst i Österbotten (8,9 procent), följt av Södra Österbotten (10,4 %) och Nyland (11,6 %).

Sämst är sysselsättningsläget i Mellersta Finland (16,9 procent arbetslösa), Lappland (16,3 %) och Norra Karelen (16,2 %).

I diagrammen nedan kan du studera Arbets- och näringsministeriets sysselsättningsuppgifter för augusti på kommunnivå. Raseborgs uppgifter visas som exempel, du kan välja kommun i menyn.