Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Blomsterlådor, bänkar och belysning förnyas i Lovisa

Från 2015
Lovisa rådhus och torg
Bildtext Lovisa torg ska få ny belysning och laddningsstolpar för elbilar.
Bild: Yle/ Katarina Andersson

Nu ska det bli verklighet. Lovisa centrum ska piffas upp.

Tekniska nämnden i Lovisa beslöt vid sitt möte på tisdag att bland annat förnya bänkarna och papperskorgarna i Centralparken och på Karlskronabulevarden. Blomsterlådorna, bänkarna och belysningen på torget ska också förnyas.

Staden ska ocks installera belysning på Alexandersgatan, Drottninggatan och Mariegatan. Rådmansgränden, mellan Drottninggatan och Alexandersgatan, ska iståndsättas. Likaså ska staden installera två laddningsstolpar för elbilar på torget.

Tekniska nämnden tog sig an ärendet första gången den 25 augusti. Då remitterades ärendet till ny beredning. På tisdag blev det en ny behandlingsrunda i tekniska nämnden och nu gick förslaget igenom.

Tekniska direktören Ulf Blomberg säger att ärendet remitterades i augusti på grund av att det inte fanns tillräckligt med detaljerade uppgifter om hur till exempel bänkar och lyktstolpar ska se ut.

Satsningen på att piffa upp Lovisa centrum har väckt livlig debatt på sociala medier - bland annat på grund av de höga kostnaderna. Projektet beräknas kosta cirka 150 000 euro.