Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Polisen undersöker bara ett av mjölkpaketen i Haga

Från 2015
Uppdaterad 23.09.2015 20:01.
mjölk
Bild: Yle

Mjölksabotaget i Haga sysselsätter polisen. Enligt Iltalehti misstänker polisen att bara ett mjölkpaket utsatts för skadegörelse. Valio meddelade under tisdagen att helmjölk såld i Haga utsatts för skadegörelse och inte bör drickas.

- Ett mjölkpaket i en dagsligvaruhandel i Haga har utsatts för skadegörelse. Polisen undersöker nu produkten i fråga, säger undersökningsledare Juha Laaksonen till Iltalehti.

Undersökningsledare Juha Laaksonen berättar för tidningen att det var personalen i affären som noterade att ett av paketen utsatts för skadegörelse.

- Det verkar som att en utomstående person har ställt mjölkpaketet som vi undersöker i hyllan. Personalen har sedan avlägsnat burken och ringt polisen, säger Helsingforspolisen till Metro.

Mjölken var hälsofarlig

Polisen säger att det helt klart är frågan om ett brott.

- Den saboterade mjölken skulle kunna skada hälsan hos den som dricker mjölken, säger Laaksonen till IL.

Enligt Iltalehti har polisen inga misstänkta utan letar nu efter både gärningsman och motiv.

Valio meddelade på tisdagskvällen att kunder inte ska dricka helmjölk köpt i affärer i Haga i Helsingfors eftersom det kan medföra hälsorisker på grund av att mjölken kan ha utsatts för skadegörelse. Valio drog bort ett helt parti med helmjölk från affärer i Haga under tisdagen.

På Valio är kommunikationschefen mycket fåordig om det skedda. Polisen och Valio avslöjar inte om konsumenten själv kan märka att det är något fel på mjölken hen köpt.