Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nystrand föreslås bli FSI-ordförande - ”ett väldigt intressant uppdrag”

Från 2015
Uppdaterad 25.09.2015 14:37.
Håkan Nystrand, FSI:s ordförande, 2015.
Bildtext Håkan Nystrand.
Bild: FSI

Finlands Svenska Idrott väljer ny styrelseordförande på höstmötet den 16 november. Valberedningsutskottet föreslår att Håkan Nystrand tar över efter Jan-Erik Enestam som lämnar posten.

Valberedningsutskottet som består av representanter från medlemsförbunden står enhälligt bakom Håkan Nystrand. För tillfället jobbar Nystrand som ordförande för skogsexperterna i Finland, Meto rf. Nystrand har uppgett att han vill anta utmaningen.

– Först och främst är jag ju tagen av det att valberedningen har ett enhälligt förslag, säger Nystrand till Yle Sporten.

Under de fem senaste åren har Nystrand varit ordförande för Finlands Svenska Skidförbund FSS. Dessutom har han varit viceordförande i FSI:s styrelse. 60-årige Nystrand är också fullmäktigemedlem i Finlands Skidförbund.

– Jag jobbar i mitt civila jobb på nationell nivå. Det här är ett sätt att dra mitt strå till stacken för det finlandssvenska. Idrotten är ett mycket bra instrument för mig som allmänt idrottsintresserad. Det här är ett väldigt intressant uppdrag, fortsätter Nystrand.

Nystrand vill understryka att han fortfarande uttalar sig som ordförandekandidat. Som ordförande skulle han framför allt vilja jobba med två frågor.

– I två frågor har vi mycket jobb framför oss. Den ena är att utveckla idrottsakademiverksamheten. Det är en konkret sak som vi ska föra framåt. Den andra frågan gäller de regionala kompetenscentren, blir det något av det måste vi se till att våra områden håller sig framme.