Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Lasse Stefanz om människans bästa vän

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 14:50.
Lasse Stefanz
Bildtext Lasse Stefanz ny etta på Danslistan
Bild: Lasse Stefanz

Efter 20 veckor på Danslistan toppar Lasse Stefanz med söta sången Jag skulle ge vad som helst, en låt med Änglahund-tema. Bandet och låten har varit jurygruppens favorit hela vägen och nu vaknade också webbröstarna. Lasse Stefanz kallar sig Nordens största dansband och där är de kanske inte så långt ifrån sanningen.

Lasse Stefanz bildades av bröderna Sigfridsson i Kristianstad 1967 och 50-års jubiléet närmar sig. För en 50-åring är speltakten beundransvärd. Också under denna höstliga "lågsäsong" har Lasse Stefanz mellan sex och åtta spelningar inbokade varje månad. Dansmarknaden är hela Norden.

Karismatiske sångaren Olle Jönsson anslöts till bandet som trummis redan från starten och tog över sången när Sigfridssons gick egna vägar. Jönsson är definitivt bandets frontfigur.

En viktig kugge i bandet är också gitarristen Christer Ericsson, som skrivit många av succélåtarna under decennierna som gått.

Anders Pettersson spelar keyboards och dragspel och Gunnar Nilsson tog över trummorna efter Jönssons handledsoperation för några år sedan.

Det här är konstellationen och danspubliken bara fortsätter att gilla Lasse Stefanz.

Vinnarlåten på Danslistan är hämtad från fjolårsalbumet Honky Tonk Rebels. Sedan dess har bandet släppt en ny skiva, Whiskey Barrel, där duetten Leva tills jag dör med Mikael Wiehe finns med. En låt som Danslistans lyssnare redan väntar på som utmanare.

Carisma släpper album

Österbottniska bandet Carisma släpper sitt första fullängdsalbum i oktober. Första singeln Bara vi två utmanar på Danslistan. En låt skriven av svenska låtskrivarna Henrik Sethsson och Thomas Berglund.

Carisma bildades av kända österbottniska musikprofiler år 2011, Tomas Fant, Mats Ekblom, Jan Enqvist och Peter Hatt. Senaste tillskottet är Anton Plogman på gitarr och saxofon.

Carisma släppte en singel med två låtar och Vänd inte om gjorde stor succé på Danslistan. Med den fick Carisma en plats i Guldklassen efter ett helt år på listan.

Carisma har nu samarbetat med Thomas Enroth på Termmusik och Tom Käldström på Krs Musik och debutskivan släpps inom några veckor.

Häng med i röstningen på Danslistan!
I Vega på söndag kl. 14.06 och tisdag kl. 13.03.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln