Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Paatelainen och Valakari konkurrerar om samma jobb

Från 2015
Mixu Paatelainen inför matchen mot Ungern.
Bildtext Mixu Paatelainen.

Fotbollsklubben Motherwell i Skottland letar efter en ny tränare sedan Ian Baraclough lämnat chefstränaruppdraget på onsdagen.

Enligt skotska tidningen Herald Scotland har över 30 tränare sökt jobbet och Simo Valakari är en av dem. Valakari spelade fyra säsonger i Motherwell som han lämnade år 2000. Valakari har sedan hösten 2012 tränat SJK som toppar fotbollsligan.

SJK:s ordförande Raimo Sarajärvi tänker dock inte släppa iväg Valakari under säsongen.

– Två år återstår av kontraktet. Tränaren är inte på väg bort under säsongen. Om han vill lämna klubben efter säsongen får vi förhandla om en ekonomisk kompensation, sade han till Ilta-Sanomat.

Enligt The Scotsman är också Finlands tidigare förbundskapten Mixu Paatelainen en av kandidaterna. Paatelainen lämnade förbundskaptenposten i juni. I Skottland har Paatelainen varit chefstränare för Hibernian och Kilmarnock.

Ett internationellt spelbolag erbjuder oddset 5,00 för att Paatelainen anställs, medan Valakaris odds är 13,00. Stephen Craigan som tillfälligt tog över efter Baraclough är förhandsfavorit till att få fortsatt förtroende, Craigans odds är 3,00.