Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Grönvit glädje – första titeln för IFK Mariehamn

Från 2015
Uppdaterad 26.09.2015 20:21.
Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: IFK Mariehamn vinner cupguldet - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Trots spel med en man mindre i mer än en halvlek så lyckades IFK Mariehamn ta sin första stora fotbollstitel när man besegrade Inter i cupfinalen med 2–1.

IFK Mariehamn kom till finalen i Valkeakoski med ett följe på ungefär 500 fans och man spelade också riktigt bra i början av matchen.

I den 38:e minuten åkte laget ändå på ett stort bakslag när Duarte Tammilehto blev utvisad.

Tammilehto kom sen in i en situation och fällde Eric Matoukou. Efter fällningen fick han en liten knuff av Petros Kanakoudis och svarade med att slå till Interbacken.

Trots decimerat manskap kunde IFK Mariehamn ta ledningen i slutet av den första halvleken.

Diego Assis bröstade fram bollen till sig själv efter Brian Spans inlägg och satte ledningsmålet med en cykelspark. Bollen gick in vid stolproten förbi en stillastående Magnus Bahne.

Inters försvarsarbete var inte det bästa när Assis fick stå helt ensam inne i straffområdet.

Assis tvåmålsskytt

I början av den andra halvleken fick de grönvita spelarna fira igen när Assis gjorde sitt andra mål för dagen. Planens minsta spelare mötte Dever Orgills perfekta inlägg med pannan och Bahne var chanslös.

Trots stort spelövertag i den andra halvleken så dröjde det till den 87:e minuten innan Guy Gnabouyou kunde nicka in reduceringen.

Inter hade några riktigt bra lägen i slutet av matchen men lyckades inte göra några fler mål och då domaren blåste av matchen utbröt vilda glädjescener när IFK Mariehamn fick fira sin första stora titel.

Tack vare segern får IFK Mariehamn kvala till Europa League nästa säsong.

Resultat:

IFK Mariehamn – FC Inter 2–1
45 min 1–0 Assis
58 min 2–0 Assis
87 min 2–1 Gnabouyou