Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Efter Karalahtis brutala tackling: Petr Vrana kvar på sjukhuset

Från 2015
Jere Karalahti.
Bildtext Jere Karalahti.
Bild: Yle/Tomi Hänninen

Ishockeyspelaren Jere Karalahti som representerar HV 71 i svenska SHL tacklade Brynäsanfallaren Petr Vrana i lördags. Vrana som tvingades till en operation efter att ha brutit käkbenet riskerar att missa upp till åtta veckor.

Tidningen Expressen har pratat med Catarina Carlsson som är kommunikationsansvarig i Brynäs. Hon meddelar att Petr Vrana opererades på måndagen.

– Har man fått ett brott på käkbenet så måste de operera.

Karalahti fick matchstraff och har av allt att döma en lång avstängning att vänta. Efter matchstraffet väckte Karalahtis agerande uppmärksamhet när han kysste klubbmärket.

– Det var bara en reaktion. Jag gjorde det för HV-fansen. Hockey är en känslosport och när jag var på väg av isen så buande och visslade så klart Brynäsfansen. Men där jag åkte ut så var det många HV-fans och jag älskar dem. Jag vill bara visa det, sade finländaren till Sportbladet.

"Jag vill spela hårt och fysiskt"

Tjecken Vrana uppges missa sex till åtta veckor på grund av skadan. Finländaren spelade sin första match för säsongen. Han avslutade förra säsongen med att crosschecka Linköping-spelaren Nichlas Hardt som han spelade tillsammans med i Jokerit säsongen 2013–2014 i huvudet. En incident som resulterade i en fyra matcher lång avstängning.

– Det jag kan säga är att jag känner mig väldigt dålig efter det här. Jag vill spela hårt och fysiskt, men rent. Jag ska försöka få tag på honom och säga förlåt. Jag hoppas verkligen han återhämtar sig snabbt och är tillbaka snart, jag vill inte bli ihågkommen som någon som skadar spelare, fortsatte Karalahti i Sportbladets intervju.

Se tacklingen på Expressens sajt (från 00:15).