Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Från strulig uppväxt till ansvar

Från 2015
Uppdaterad 15.10.2015 10:03.

Danne och Bleckan har drivit sin tatueringsstudio Salong Betong sedan 2009 och de är idag mycket framgångsrika. Men vägen dit har varit lång. Struliga uppväxter och avsaknad av trygghet har vänts till eget företag, föräldraskap och en vilja att ta ansvar.

Daniel "Danne" Eriksson och Anders "Bleckan" Bleckhorns lärde känna varandra när Bleckan flyttade till Högdalen och de såg varandra varje dag på gatan. Till slut började de hänga och 2009 startade de sin tatueringsstudio.

Danne är administratören, Bleckan är konstnären. För båda är Salong Betong vändpunkten i livet och båda är övertygade om att de fastnat i ett utanförskap om de inte startat salongen.

Vardagen spänner från gaddningar av kändisar som Petter och Näääk, helger med barnen och fotbollsmatcher med det egna korplaget till häng i salongen med polare, bankrånare och andra som är kvar utanför samhället.

Bleckan började tatuera hemma med en knappnål och vanligt bläck. Han har sen fortsatt att tatuera helt och hållet i gråskala. Motiven är mycket betong, höghus och taggtråd. Hans tatueringar är omtalade på många sätt men ett är säkert: klientelet som kommer till Högdalen gör det för att det är just Danne & Bleckan som är där. Oavsett om man är schlagerstjärna eller gängmedlem.

Danne och Bleckan
Yle Fem tisdagar kl. 20.30, seriestart 29.9.2015
10 avsnitt
30 dagar på Arenan

Repris från 2012

Produktion: Art 89 Television för SVT / Nordvision