Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Gör din dag - prata med en kändis

Från 2015
Lana Del Rey.
Bildtext Lana Del Rey är pratglad med sina fans.
Bild: Pressbild/Montage

Nöjesvärldens största namn - de är onåbara, avskilda från omgivningen, ointresserade av oss vanliga. Eller vänta nu, Lana Del Rey svarade i telefon häromdagen när fansen ringde. Har superstjärnorna börjat öppna sina stängda världar?

Klart är att du som fan (eller ens lite intresserad) då och då har möjlighet att prata med några av jordklotets mest hajpade personer. Att byta några ord med den du avgudar är alltså inte nödvändigtvis en svettig önskedröm.

Smalltalk med Lana

Det senaste exemplet dök upp när Lana Del Rey lanserade sitt nya album Honeymoon. På omslaget finns delar av ett telefonnummer. De mest hängivna lanaisterna luskade förstås ut hela nummerserien och ringde. Föreställ dig förvåningen när några av dem insåg att den som svarade faktiskt var Lana Del Rey själv.

En del av samtalen läckte förstås ut på nätet, och det verkar som att stunderna med superstjärnan på telefon handlat om högst vardagliga saker. Ifall du någon gång lyckats kläcka ur dig ett klyschigt "Jag älskar dina låtar" till en artist du träffat så är du långt ifrån ensam.

Abba-telefonen kan överraska

Det rätt nyöppnade Abba-museet i Stockholm stoltserar med något så alldagligt som en telefon. Okej, tänker du, den måste vara speciell. Jo, så är det förstås.

ABBA framför sin vinnarlåt Waterloo i Eurovision Song Contest 1974
Bildtext Ring ring, tänker du svara, eller?
Bild: Yle

Det finns bara fyra människor i hela världen som kan numret, nämligen de tidigare Abba-medlemmarna. Svara om det ringer, uppmanar museet på sin webbsida. Vi får hoppas att det inte är Agnetha som vill låna pengar när det tjuter i luren nästa gång.

Fråga (nästan) vad som helst

På nätet har sajter som Reddit flera gången gett vem som helst chansen att ställa frågor till storstjärnorna. Det gäller förstås både att ha tur och ställa så intressanta frågor att det kommer ett svar.

Här är våra bästa exempel på vad folk velat veta:

Vad är receptet på Vita Husets eget öl?
President Obama: "Det kommer att släppas snart! Jag kan berätta, av egen erfarenhet, att det smakar!"

Tog du med dig någonting hem från inspelningarna av Harry Potter-filmerna?
Daniel Radcliffe: "Ja, självklart! Jag kunde ju inte lämna stället utan ett par glasögon!"

Har du någonsin önskat att du "bara" hade en penis?
Killen med två penisar: "Två ord: High School."

Vad skulle du själv fråga?

Till slut har vi också de traditionella fan-organisationerna. Känner du till exempel för lite samvaro med andra Chris Brown-hardcorefans så är Team Breezy antagligen för dig.

Har du redan tänkt ut vad du skulle säga till din idol om ni träffades?