Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ex-Ässätback tacklade motståndare till sjukhuset

Från 2015
Ässät
Bildtext Ässäts publikfavorit skapar rubriker i SHL.
Bild: Yle / Tomi Hänninen

Det var i tisdagens kvällsmatch mellan Linköping och MODO som det hände. MODO-backen Shaun Heshka tacklar Linköpings Nick Sörensen som blir liggande på isen och senare förs till sjukhuset. Kolla in den brutala tacklingen via denna länk!

Linköping leder matchen med 2-1 när svensk-dansken Nick Sörensen blir totalt nermejad av kanadensaren Shaun Heshka i Linköpings försvarszon. Spelet blåses inte av – i stället fortsätter spelet som vanligt och i det efterföljande anfallet spikar Linköping in segermålet 3-1.

Sörensen är vid medvetande men förs till sjukhus. Heshka blir inte utvisad.

Däremot har SHL:s situationsrum anmält honom till Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd som fattar beslut i skuldärendet samt om eventuell påföljd.

Shaun Heshka är bekant för alla vänner av finsk ligahockey, speciellt om man råkar vara björneborgare. Säsongen 2012-2013 spelade han i Ässät och samlade totalt 31 börspoäng. Heshkas fenomenala säsong kulminerade i FM-guld för Ässät, en plats i Ligans All Starlag samt med Pekka Rautakalliopriset som delas ut till Ligans bästa back.

Linköping vann tisdagens match med 7-2 och steg till femma i tabellen. MODO däremot är fjortonde och sista lag i tabellen.