Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Karalahti straffad på nytt – stängs av i fem matcher

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Jere Karalahti
Bildtext Jere Karalahti.
Bild: EPA

En fyra matcher lång avstängning hade knappt hunnit ta slut innan Jere Karalahti åkte på nästa. HV71-backen stängs av i fem matcher för helgens brutala tackling.

13 minuter. Så länge har Jere Karalahti fått medverka i matcherna under den svenska hockeyligans första nio omgångar.

Förra säsongen avslutades för Karalahtis del med att han drog på sig en fyra matcher lång avstängning för en tackling mot tidigare lagkompisen Nichlas Hardt.

Inte förrän i den fjärde SHL-omgången fick Karalahti vara med på isen igen, men redan i den första perioden av matchen mot Brynäs tacklade den finlänska backprofilen tjecken Petr Vrana så illa att Brynässpelaren bröt käkbenet och Karalahti fick matchstraff.

Böter på 1300 euro

I dag bestämdes avstängningens längd. Den svenska hockeyligans disciplinnämnd har dömt Karalahti till sex matchers avstängning – varav en omvandlas till böter. Karalahti tvingas därmed betala circa 1.300 euro (12.500 kronor) i böter.

– Det fanns med i tankarna att det kunde bli så länge. Vi litar till referensgruppen och disciplinnämnden att de tar rätt beslut, annars har vi egentligen inga andra kommentarer, säger HV71:s sportchef Johan Hult till Aftonbladet.