Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Fem frågor till Grande Royale

Från 2015
Uppdaterad 29.10.2015 12:38.
Svenska rockbandet Grande Royale
Bildtext Cirkusartister eller svinballa rockare?
Bild: Grande Royale

Garagerockbandet Grande Royale grundades 2013 i Jönköping i Sverige och det osar The Hellacopters lång väg. Det är redan tredje skivan av nya band som åter lyfter flaggan för Scandinavian Action Rock. Skådar vi rentav en ny trend? LandsmännenBlack Trips LP skrev jag redan tidigare om här och likaså finska Hard Action.

Liksom många andra band startade Grande Royale som ett kul sidoprojekt som sedan fick eget liv. Grande Royales andra album No fuss släpptes i augusti (finns på Spotify) och jag ger ordet över åt gitarristen Gustav Wremer:

Fem frågor:

1. Ni säger att er musik har ”face melting riffs”... Vilket är Grande Royales allra mest kännspaka riff?
- Jag skulle nog säga sticket i låten ”we´re on a roll”. Det är fan genialiskt. :)

2. The Hellacopters splittrades 2008 och om man lyssnar på er och vissa andra nya band så kan man ana att det skulle finnas en beställning för en comeback av föregångarna för skandinavisk actionrock. Tror du Hellacoptrarna någonsin kommer att göra en comeback? I så fall med vilken lineup och vad skulle du tycka om det?
- Man ska ju aldrig säga aldrig men jag tror nog att Nicke trivs ganska bra i sitt nya projekt ISE (Imperial State Electric, Lasse anm.). Jag skulle hellre se Nicke göra en comeback i Entombed, det hade vart tokfränt.

3. The Hellacopters inspirerades vid starten 1994 av de ursprungliga rock n' roll-banditerna som MC5, The Stooges och Chuck Berry från 60- och 70-talet, men de vred sedan upp det hela till (supershitty) max. Men i vilket årtionde ligger era viktigaste inspirationer?
- Jag tror att det är 70-talet. Dock är några favoritband just Parlor Mob och Orango, kolla in dem, för jäkla bra.

4. Bandet startade som ett sidoprojekt där ni hade kul, drack bärs och lirade rock, men sedan blev det ”allvar” av det hela. Vad har förändrats i ert förhållande till bandet efter att ni började göra skivor?
- Just själva musicerandet ser inte så annorlunda ut nu jämfört med då. Vi lirar fortfarande rock, har kul och dricker bärs. En stor skillnad är att det är mycket mer jobb runt omkring bandet. Jobbet runt omkring är både kämpigt och tråkigt ibland, samtidigt som vi lär oss mycket. Problemet är bara att det tar mycket tid och energi från det vi verkligen vill göra, nämligen att spela vår musik och skriva fräna låtar.

5. Ni har en egen uniform i bandet, berätta litet om de röda jackorna!
- Våra uniformer är lite av vårt varumärke. Vissa tycker att vi ser ut som cirkusartister och andra tycker att det är svinball. Oavsett vad folk tycker om uniformerna så kommer de ihåg oss och relaterar till Grande Royale.

Musikvideo till Get out of my city:

Kontakt: info@granderoyaleofficial.com

Metallväktarna