Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Google och Microsoft slutar bråka

Från 2015
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
google

Datajättarna Google och Microsoft har kommit överens om att lägga ner alla pågående tvister och rättsprocesser om patentbrott som bolagen har varit invecklade i.

Överenskommelsen gäller alla tvister som rör mobiltelefoner, trådlösa nätverk, Xbox-konsoler och olika Windowsprodukter.

Även tvister om företaget Motorola Mobility sopas under mattan. Google sålde Motorola Mobility i fjol till den kinesiska datajätten Lenovo för nära tre miljarder dollar men behöll företagets patent.

Google och Microsoft säger att de i stället kommer att öka sitt teknologiska samarbete så att det gagnar konsumenter, men bolagen avslöjar inte hur det kommer att ske.

Microsoft hoppas att företagets appar och molntjänster kan göras tillgängliga för alla mobiltelefoner oberoende av vilken mjukvara de har.

Bolaget skulle också vilja förbättra försäljningen av Windows smarttelefoner med hjälp av populära Googleprodukter som YouTube.

Bolagen fortsätter ändå att utveckla konkurrerande produkter och eventuella kommande tvister berörs inte av överenskommelsen.