Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Spänd förväntan i PK-35 inför Martas besök

Från 2015
Uppdaterad 03.10.2015 09:47.
Marta var kapten för Brasiliens landslag i sommarens VM-turnering.
Bildtext Marta var kapten för Brasiliens landslag i sommarens VM-turnering.
Bild: EPA

– En jättebra chans för mig att visa alla hur bra spelare jag är, säger ytterbacken Jenna Korhonen inför PK-35:s Champions League-match mot FC Rosengård.

PK-35 ställs mot den regerande svenska mästaren på onsdag. Den första matchen spelas på PK:s hemmaplan i Vanda.

– Det är en bra utmaning för oss. Vi har varit bra i den inhemska ligan och nu kan vi visa vad vi kan göra på planen mot tuffare motstånd, säger Korhonen till Yle Sporten.

– Det har varit en lång säsong och nu ska jag kanske spela mot Marta som är en av de bästa spelarna i världen. Jag är jätteglad och tänker njuta av möljigheten.

PK-35
Bildtext PK-35 säkrade mästerskapet i damligan i början av september.
Bild: Str / Lehtikuva

Korhonens lagkamrat Pirjo Leppikangas är inte lika lyrisk över att få spela mot Marta, som valdes fem gånger i följd till bästa damspelare i världen mellan åren 2006 och 2010.

– Jag kan inte säga att jag är ivrig över att möta Marta men det blir i alla fall intressant att få spela mot henne, anser Leppikangas.

– Vi kommer inte att specialbevaka henne. Man får bara hoppas att alla som försvarar mot henne gör det bra. Det är viktigt att inte ge henne utrymme, för om hon får vända sig med bollen är det inte lätt att stoppa henne, konstaterar Jari Väisänen som är chefstränare för PK-35.

Den här säsongen har Marta gjort åtta mål och passat till fyra på 18 matcher i Damallsvenskan.

Den största laddningen har försvunnit när ligamatcherna inte har haft så stor betydelse.

― Pirjo Leppikangas

PK-35 slår ur underläge

FC Rosengård har inte gjort lika bra ifrån sig som ifjol. För tillfället ligger Malmölaget på andra plats i Damallsvenskan bakom Eskilstuna United.

– Jag tror att vi har en jättebra chans att vinna här på hemmaplan och sen gå till bortamatchen och kanske försvara lite mera. Rosengård har inte spelat så bra den här säsongen. De har haft problem och de har inte gjort så många mål, poängterar Jenna Korhonen.

– Oddsen är säkerligen ganska höga för oss i det här matchparet, men Rosengård har ändå haft vissa problem med målskyttet och problemen kan fortsätta mot oss. En eller två målchanser får vi säkert och om vi förvaltar dem är allt möjligt, tror tränaren Väisänen.

PK-35 har aldrig tagit sig in bland de 16 bästa lagen i Champions League. För att man skall göra det i år krävs att man slår ut FC Rosengård.

– Det var bra att vi säkrade FM-guldet tidigt för nu kan vi fokusera på Rosengård-matcherna. Vi har tränat ganska hårt för vi måste vara i bra skick mot dem, säger Korhonen.

– Det har varit utmanande att hålla motivationen uppe. Det var landslagspaus här emellan och då tränade vi med en reducerad trupp. Den största laddningen har försvunnit när ligamatcherna inte har haft så stor betydelse, avslöjar Pirjo Leppikangas.

Hittas laddningen till matcherna mot Rosengård?

– Jo, helt säkert. Det är sådana matcher som alla har gått och väntat på sedan lottningen blev klar.

Yle sänder PK-35 – FC Rosengård onsdagen den 7.10 i TV2 klockan 18.00-19.30. Matchen direktsänds på Arenan med start klockan 17.20. Matchen refereras på svenska av Janne Isaksson.

Diskussion om artikeln