Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Nu är Simon Zion style till salu

Från 2015
Uppdaterad 05.10.2015 11:59.
Simon Zion.
Bildtext Simon Zion style blev snabbt ett begrepp. Nu är scenkläderna till salu.

Nu kan du klä dig enligt Simon Zion style. Ekenäsbördige Simon Zion, en av finalisterna i svenska Idol, säljer sina scenkläder i en webbshop öppnad av hans hustru Annica Zion.

Zion har inte bara imponerat med musiken han tolkar utan också med klädstilen. Med batikskjortor, turban och granna hippiebyxor sticker han ut bland de 10 finalisterna som är kvar i tävlingen.

- Ja det är roligt med kläder, säger Simon Zion i en kommentar från Stockholm.

Vid dethär laget får han räkna med att bli igenkänd på gatan i Stockholm. Mycket tack vare det han presterat i Idol, men också tack vare den särpräglade looken.

- Folk kommer fram och vill berätta att de hejar på mig, berättar Zion. Enbart positiva kommentarer, så här långt iallafall.


Annica Zion syr alla kläder

I veckan öppnade paret Zion sin webbshop med kläder i Simon Zion style.

Det är Annica Zion som syr upp alla scenkläder åt sin man.

Simons hustru Annica har hela vägen haft en stor andel i hans deltagande i Idol.

- Det var hon som tyckte att jag skulle anmäla mig till audition. Vi diskuterade saken och kom fram till att det knappast kan följa nånting negativt med ett deltagande, berättar Simon Zion.

Och paret Zion fick ju rätt. Idoljuryn har varit lyrisk, publiken på plats har gett honom stående ovationer och tittarna fortsätter att rösta på honom.

Simon Zion är med bland de 10 finalisterna efter andra finalkvällen. Han röstades vidare av tv-tittarna efter att ha framfört låten Somebody that I used to know av Gotye. En låt som han och Annica lyssnade på första kvällen de möttes år 2011.

- Den har en speciell betydelse för mig. Det är vår låt, sa Simon Zion efter uppträdandet.

Simon Zion har också fått mycket synlighet i media i både Sverige och Finland.

- Hur det än går är jag jättenöjd redan nu, säger Simon Zion.

Han hoppas förstås på att få stanna kvar i tävlingen så länge som möjligt, men väntar på att sen få skapa egen musik och ge ut ett eget album.

Lyssna på Simon Zion i Fonden i Radio Vega 5.10 kl. 18.03 och 10.10 kl. 7.03!