Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Obama träffar anhöriga till offren för skolmassakern

Från 2015
Uppdaterad 06.10.2015 10:37.
Barack Obama
Bildtext Barack Obama.
Bild: EPA/JIM LO SCALZO

USA:s president Barack Obama reser till Oregon för att träffa anhöriga till offren för den senaste amerikanska skolmassakern. Samtidigt rapporteras det om en elvaårig pojke som sköt ihjäl en åttaårig flicka i Tennessee.

Vita Huset har meddelat att president Obama reser till Roseburg i Oregon på fredagen för möta de anhöriga för massakern vid Umpqua Community College.

Förra torsdagen sköt 29-årige Chris Harper Mercer ihjäl nio människor i Umpqua Community College innan han tog sitt eget liv.

Enligt polisen lämnade Mercer efter sig ett manifest där han klagade över att han inte hade någon flickvän. Han påstod att alla i hans omgivning var galna utom han själv. Mercers mor har uppgett att sonen led av mentala problem.

Elvaåring gripen misstänkt för mord

Samtidigt rapporterar amerikanska medier om en tragisk dödsskjutning i småstaden White Pine i Tennessee under helgen.

En elvaårig pojke misstänks för att ha skjutit ihjäl en åttaårig grannflicka för att hon inte ville visa sin hundvalp för honom. Pojken ska ha använt sig av sin pappas gevär.

Pojken har gripits misstänkt för mord och förts till ett ungdomsfängelse i väntan på rättegång.

Obama har försökt få till stånd skärpta vapenlagar, men hans försök har misslyckats på grund av hårt motstånd främst bland republikaner i kongressen.