Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Valakari: SJK vill att spelarna och tränarna går vidare

Från 2015
Simo Valakari.
Bildtext Simo Valakari.
Bild: Lehtikuva / Martti Kainulainen

Simo Valakari är chefstränare för SJK i herrarnas fotbollsliga och är enligt uppgift en kandidat till att ta över skotska Motherwell.

Valakari gästade på tisdagsmorgonen Yles morgon-TV. SJK toppar serietabellen när två omgångar återstår och har gjort flest mål i ligan.

– Förstås känns det bra. Alla lag vill vara i den situationen som vi nu är i. Under hela säsongen har det varit tal om att vi har problem med målskyttet. Tydligen har vi haft råd att sumpa en massa målchanser, sade Valakari.

När två hela omgångar återstår av fotbollsligan kämpar SJK, RoPS och HJK om mästerskapet. Jaro, VPS och KTP försöker undvika degradering.

– Fotbollsligans nivå har höjts men det behövs fler intressanta spelare och profiler. Med hjälp av dem bygger vi fotbollskultur, konstaterade Valakari.

Både Valakari och landslagets tidigare Mixu Paatelainen har uppgetts vara intresserade av att ta över Motherwell i den skotska ligan.

– SJK är i den bemärkelsen en bra klubb att klubbledningen vill att spelarna och tränarna går vidare. Varje tränare vill avancera i karriären men jag vet inte om jag eller Mixu är på väg till Motherwell.