Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Avslappnat men fokuserat i KPV

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Antti Ylimäki är ansvarig tränare för KPV.
Bildtext Ylimäki: Vi är redo!
Bild: Yle / Antti Koivukangas

Målsättningen har hela säsongen varit att stiga till division ett, och på lördag är det upp till bevis för KPV. Då inleds avancemangskvalet med en hemmamatch mot FC Honka från Esbo.

KPV fick kämpa in i det sista om zon-segern i division två, norra. Under pausvilan vid cupfinalen i Valkeakoski i september ställde Fru Fortuna det gröna Karlebylaget mot ett namnstarkt FC Honka.

– Jag är ärlig då jag säger att FC Honka passar bra. De är ett spelskickligt lag och det passar oss perfekt, vi tycker om att möta den typens lag och det kommer att ge oss chansen att utnyttja våra styrkor, sade tränaren Antti Ylimäki på KPV:s presskonfrerens på tisdagen.

Dawda Bah nära comeback för KPV.
Bildtext Bah is back!
Bild: Yle / Antti Koivukangas

KPV inleder på hemmaplan och kvalet avrundas en vecka senare, den 17 oktober i Esbo. Vinnaren i matchparet får spela i division ett sommaren 2016.

När FC Honka gått från klarhet till klarhet i sin zon i södra Finland har KPV in i det sista fått kriga om zonsegern med grannen FC Ypa. Det ser Ylimäki enbart som en fördel.

– Säsongen i sig har förberett laget väl för den här typens matcher. För FC Honka har det egentligen varit en enda lång paradmarsch utan krokar på vägen. Vi har snubblat oss igenom serien och fått kämpa hårdare, och det tror jag kommer att gynna oss, menade Ylimäki.

KPV hoppas kunna spräcka 2000-strecket i publikväg på lördagen och har egentligen hela truppen till sitt förfogande. Dawda Bah aktar fortfarande sin fotskada, men skall enligt Ylimäki vara tillgänglig även han.

"Tron stark inom truppen"

Henri Myntti spelar mittback i KPV.
Bildtext Myntti har stigit med KPV förr.
Bild: Yle / Antti Koivukangas

KPV har satsat en hel del på ett spelarmaterial som definitivt på pappret var och är ett av de bättre i hela division två. Ligarävar som Henri Myntti, Patrik Byskata och Aki Sipilä har varvats med utländska förstärkningar som hållit en god nivå.

Enligt Henri Myntti är stämningen i truppen inför kvalmatcherna som den skall vara.

– Stämningen i truppen är avslappnad men fokuserad. Vi vet vad det är som gäller, berättade Myntti.

Myntti och kaptenen Aki Sipilä har bägge varit med om avancemang uppåt i seriesystemet tidigare. Han har tidigare stigit till Ettan med SJK.

– Tron är stark. Jag har varit med och stigit till ligan ett par gånger och till Ettan också. Det har alltid känts bra, men jag har svårt att föreställa mig hur det kommer att kännas med den egna föreningen. I mitt huvud finns inga andra alternativ än avancemang, sade Karlebysonen Sipilä.

Antti Ylimäki har hela säsongen drillat sitt lag inför ett avancemangskval, eftersom det helt enkelt inte går att stiga ur tvåan i Finland med att bara vinna serien.

Två matcher på 90 minuter och eventuella förlängningar och straffar skiljer nu KPV från det delmål på vägen mot ligan man satt upp.

KPV laddar för slutspurt och avancemangskval.
Bildtext KPV inleder kvalet på hemmaplan.
Bild: Yle / Antti Koivukangas

– Hemma får vi inte släppa in mål, det är ett utgångsläge. Om spelet vill jag inte orda hemskt mycket, bägge lagen har nog koll på sin motståndare. Vi vet deras styrkor och de vet våra. Vi får se vem som lyckas eliminera motståndaren och spela på sina egna starka sidor bäst, sade Ylimäki på klubbens presskonferens.

Avancemangskval till division ett:

10.10
KPV - FC Honka kl. 15.00
Grankulla IFK - Klubi 04 kl. 15.00

17.10
FC Honka - KPV kl. 15.00
Klubi 04 - Grankulla IFK kl. 15.00

Vinnarna i matchparen spelar i division ett säsongen 2016.

Diskussion om artikeln