Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Brändö skola i Vasa fick tidsfrist

Från 2015
Uppdaterad 08.10.2015 13:45.
Palossaren koulu på Brändö i Vasa.
Bildtext Palossaren koulu på Brändö i Vasa.

Asevelikylän koulu i Vapenbrödrabyn och Teeriniemen koulu i Orrnäs stänger. Beslutet om Palosaaren koulu i Brändö bordlades på onsdag kväll då nämnden för småbarnsfostran och grundläggande utbildning hade möte.

Beslutet att stänga skolorna och att bordlägga frågan om Brändö skola framtid väckte mycket diskussion på nämndens möte.

Språkbadselever från Gerby och centrum

Föräldrar till elever som går i språkbad i Länsimetsänkoulu i Gerby har föreslagit att språkbadseleverna skulle kunna flytta till Brändö skola för att komma närmare sina hem. Också språkbadselever från Keskus koulu kunde flytta till Brändö.

Andra alternativ som ska utredas är om Vasas Rudolf Steiner skola eller Vasa Kristliga skola skulle flytta till Brändö skolan.

Den 21 oktober har nämnden för småbarnsfostran och grundläggande utbildning möte igen. Då ska språkbadselevernas föräldrar höras och eventuellt också representanter för Steiner skolan och Kristliga skolan.

- Jag hoppas att vi kan fatta ett beslut om Brändö skola då. Vi behöver ett beslut nu så att vi kan gå vidare, säger nämndens ordförande Pirjo Andrejeff, SDP.