Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Utmaningar för våra favoritpar på gräddhyllan

Från 2015
Uppdaterad 19.10.2015 08:59.

Alex och Anna, Fredde och Mickan och självklart också Ove och Anette är redo att åter ta emot på Saltsjöbadens gräddhylla, Solsidan.

Efter en lång paus på två är äntligen Solsidan tillbaka i rutan med nya program. För gänget i Saltsjöbaden fortsätter vardagen bjuda på små och stora överraskningar och ansträngda parrelationerna står mer än någonsin i fokus.

Mickan har tröttnat på livet som hemmafru och bestämmer sig för att ge sig ut i arbetslivet. Med hundratals spatimmar bakom sig vet hon exakt vad hon ska satsa på – en skönhetssalong tillsammans med Lussan.

Fredde blir bekymrad och undrar exakt vad det är Mickan tröttnat på och oroar sig för att det är början på slutet på deras perfekta liv. Det hela slutar i terapisoffan där det ena leder till det andra. Allt verkar gå emot Fredde.

Programmet är inte längre tillgängligt

Besvärliga föräldrar

Alex är sig lik och hans dåliga självkänsla och konflikträdsla sätter honom ständigt i obekväma situationer. Det gäller både att parera Anna på hemmaplan och göra rätt beslut när han skall anställa en ny tandsköterska. Dessutom kommer han på kant med en otrevlig kund.

Ekonomin är som vanligt inte den bästa men Anna har en ny roll på lut. Frågan är bara en hurudan roll och om det verkligen är värt det när manuset inte är helt hundra? Problemen med de egna föräldrarna fortsätter också. I tidigare säsonger har det varit Alex mamma som kommit med obekväma överraskningar – nu är det Annas föräldrars tur.

Ove och Anette dyker, som sig bör, upp som plågoandar i de mest obekväma situationer. Under säsongens gång hinner de bland annat klampa in på ett barnkalas och starta en namninsamling för att ”bevara genpolen” på Solsidan. Ove hinner också terrorisera Fredde under en affärsresa.

Kanske sista säsongen

Yle var på plats när Solsidans nya säsong presenterades för pressen i Stockholm i början av oktober. Bland annat fick vi en pratstund med Mia Skäringer som spelar Anna och Henrik Dorsin som spelar Ove. Intervjuerna kan du titta på här.

Svenska medier har rapporterat om att säsongen kommer att bli den allra sista. Att så är fallet är inte helt hugget i sten säger producent Emma Nyberg under presstillfället. Men för säkerhets skull kan man passa på att njuta lite extra av de tio veckor som vi åtminstone ännu kommer att få tillbringa på Solsidan.

Vill du sprida lite bra stämning med ett Solsidan-mem kan du göra det på solsidan.yle.fi.

Solsidan (T) (Säsong 5 / Sverige 2014)
Yle Fem söndagar kl. 21.00, säsongstart 18.10.2015 (repris lördagar)
10 avsnitt
30 dagar på Arenan

I rollerna: Felix Herngren, Mia Skäringer Johan Rheborg, Josephine Bornebusch, Henrik Dorsin m.fl.
Produktion: Solsidan Produktion HB

Mer om ämnet på Yle Arenan