Hoppa till huvudinnehåll

X3M

The Walking Dead säsongsuppvärmning

Från 2015
Uppdaterad 16.10.2015 12:22.
En zombie på marken sträcker ut handen i tv-serien The Walking Dead.
Bildtext Zombier > människor.
Bild: TWD productions LLC / AMC

Äntligen! Säsong sex av en av de populäraste tv-serierna just nu har premiär inatt. The Walking Dead Rick & Co. är tillbaka. Vi laddar upp med att lista en topp trea på de bästa zombiefilmerna från 2000-talet.

The Walking Dead är den populäraste tv-serien någonsin i USA:s kabel-tv-historia. Som mest har serien haft mellan 30-40 miljoner tittare i USA. Globalt sett har tv-serien en hängiven skara av fans som slaviskt följer med hur händelseförloppet utvecklas. Seriens skådespelare har blivit megastjärnor. Med all rätt.

I Finland kan man se det färskaste avsnittet på FOX Suomi under ett dygn efter att den visats i USA (det vill säga på måndag kväll). Textat till finska dessutom. FOX Suomi bestämde sig för att ta till dessa snabba ryck då det visade sig att Helsingfors toppar. I vadå? Antalet olagliga nedladdningar av TWD. Detta om man jämför med antalet invånare i andra huvudstäder globalt sett. Finland älskar TWD. #TWDSuomi är ofta i flitig användning på Twitter och Instagram före, under och efter att ett nytt avsnitt visats.

Lite uppladdning inför säsongspremiären. Vi listar en topp trea på de bästa zombiefilmerna från 2000-talet.

3. Död Snö (2009)

Norsk kvalitetsunderhållning signerad Tommy Wirkola. Ett ord: nazistzombier. Tvåan kom ut i fjol.

2. World War Z (2013)

Filmen som förutspåddes bli en massiv flopp. Det blev den inte. Men ingen megasuccé heller. Åmtinstone gick den på vinst. Vilket säkert fick Brad Pitt, filmens stjärna och producent, att få tillbaka sin nattsömn. Uppföljaren kommer ut år 2017.

1. Zombieland (2009)

Sällsynt snygg film med allt man kan önska sig av en zombiefilm. Svart humor, ashäftiga levande döda, lysande skådespelarinsatser (Jesse Eisenberg, Emma Stone, Abigail Breslin och Woody Harrelson) och en av världshistoriens bästa cameoframträdanden. Tvåan är i planeringsskedet.

Mer om ämnet på Yle Arenan