Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Rekordmånga barnskyddsanmälningar i Pargas

Från 2015
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Bild: Yle/Malin Ekholm

Antalet barnskyddsanmälningar ökade i Pargas i slutet av 2014. Det här har orsakat längre behandlingstider för barnskyddsanmälningarna i Pargas. Därför vill de övervakande myndigheterna veta vad staden ska göra för att åtgärda köerna.

Under tiden oktober - november i fjol tog staden emot drygt 40 barnskyddsanmälningar. Det är ett rekord enligt staden. Sjukfrånvaron och personalbyten är också en orsak till köerna. I oktober byttes en del av personalen ut och det ledde till att arbetet med en del familjer avslutades trots att det fanns skäl att fortsätta med det. Det här ledde sedan till nya barnskyddsanmälningar för samma familjer.

Enligt staden har man nu omfördelat resurserna inom socialenheten för att åtgärda köerna. Dessutom samarbetar barnskyddet med andra myndigheter i en större utsträckning, konstaterar staden.

De långa köerna inom barnskyddet behandlas i social- och hälsovårdsnämnden i Pargas på tisdagskvällen. Staden har redan skickat in sitt svar till Regionförvaltningsverket eftersom myndigheterna inte gick med på att förlänga svarstiden så att också nämnden får ta del av stadens svar.