Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Granateld mot ryska ambassaden i Damaskus

Från 2015
Uppdaterad 13.10.2015 16:10.
Prorysk demonstration i Damaskus.
Bildtext Demonstranter vid ryska ambassaden i Damaskus strax före granatattacken.

Den ryska ambassaden i Syriens huvudstad Damaskus ha blivit träffad av minst två granater. Attacken skedde mitt under en prorysk demonstration.

Det är sannolikt frågan om eldgivning från syriska rebeller som motsätter sig regimen, rapporterar nyhetsbyrån AP. Det londonbaserade syriska människorättsobservatoriet rapporterar att granaterna avfyrades från de östra förorterna till Damaskus som kontrolleras av rebeller.

Omkring 300 personer hade samlats utanför ambassaden för att delta i en demonstration. Gruppen ville tacka Ryssland för landets inblandning i det syriska inbördeskriget och stödet för president Bashar al-Assads regim.

Rök bildades efter explosionen och panik bröt ut i området. När människor började springa därifrån träffades området av en ny granat.

Lavrov: "Terroristhandling"

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov har kallat händelsen en terrorattack.

- Det är frågan är en uppenbar terroristhandling, förmodligen med syfte att skrämma dem som stödjer kampen mot terrorism, sade Lavrov till nyhetsbyrån RIA.

Enligt det brittiska rundradiobolaget BBC har flera personer skadats medan den ryska nyhetsbyrån Tass hävdar att ingen skadats.