Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Dyrare dö än födas i Östnyland

Från 2015
Gravljus
Bildtext (arkivbild)
Bild: YLE/Mira Myllyniemi

Dödsannonser är betydligt dyrare än övriga familjeannonser i KSF Medias tidningar Östnyland, Loviisan Sanomat och Hufvudstadsbladet.

Spaltmillimeterpriset för en dödsannons i tidningen Östnyland är 1,61 euro medan spaltmillimeterpriset för en 1 x 100 mm familjeannons är 0,75 euro. En dödsannons är mer än dubbelt dyrare än en annons för födda, döpta, förlovade eller vigda.

En dödsannons i tidningen Loviisan Sanomat kostar 1,46 euro per spaltmillimeter medan en familjeannons på 1 x 100 mm har ett spaltmillimeterpris på 0,65 euro.

Hufvudstadsbladet debiterar 2,18 euro per spaltmillimeter för en dödsannons och för övriga familjeannonser 1.70 euro för en 1 x 100 mm annons.

Uusimaa tar samma pris

Tidningen Uusimaa däremot har samma pris, 224 euro, för en dödsannonsmodul på 1 x 112 mm som för en annan familjeannons. Spaltmillimeterpriset är 2 euro.

Familjeannonser med bild är oftast mindre än dödsannonser. En familjeannons på 1 x 50 mm kostar 40 euro i tidningen Östnyland medan en normal dödsannons på 150 mm kostar 241 euro enligt ÖN:s mediekort.

Yngre är undantag

KSF Medias marknadschef Fredrik Nars säger att dödsannonsernas pris är på samma nivå som eftertextannonserna.

- Familjeannonser med födda, döpta, förlovade och vigda är ett undantag eftersom det ofta är fråga om yngre personer som har mindre pengar att röra sig med.