Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Kaffetryfflar

Från 2015
Karita Tykkäs raw food kaffetryfflar
Bildtext Karita Tykkäs kaffetryfflar
Bild: Yle/Parad Media

Karita Tykkäs (f.d. Tuomola) kaffetryfflar såsom de serverades i Efter nio i oktober 2015. Kaffetryfflarna är gjorda som raw food.

Kaffetryfflar

Mängd: 4 personer

Tillagningstid: 15 min, varav förberedelser 15 min

Ingredienser

  • 2 deciliter (dl) pecannöt
  • 10 st dadel - små
  • 5 matsked (msk) råkakaopulver
  • 0.5 tesked (tsk) vaniljextrakt
  • 3 matsked (msk) honung
  • 1 nypa salt - av god kvalitet
  • 1 matsked (msk) kaffe - malet
  • torkad kokos

Instruktioner

Riv pecannötterna grovt i en hushållsapparat.

Lägg till dadlarna och blanda. Om du använder torkade dadlar, badda dem ca en timme före i vatten så att de mjuknar.

Lägg till en skvätt vatten om massan ser torr ut.

Lägg till resten av ingredienserna, utom torkad kokos, och blanda ytterligare så att massan blir jämn.

Rulla massan till bollar och rulla dem sedan försiktigt i den torkade kokosen.

Sätt tryffelbollarna i kylskåpet för att få smak, alltså om du kan hålla dig från att äta upp dem på direkten.

Kock: Karita Tykkä

Mer om ämnet på Yle Arenan