Hoppa till huvudinnehåll

X3M

X3M dansar för välgörenhet

Från 2015
Uppdaterad 06.11.2015 11:09.
Danceathon under Näsdagen 2015.
Bildtext Team Stiftelsen består av Joppe och Pernilla. Succémorgons kärleksfulla dansare är Fredrika och Christoffer. Janne är programledare.
Bild: Yle / Camilla Fagerholm

X3M:s morgonshow Succémorgon och eftermiddagsshow Stiftelsen utmanar varandra i att dansa oavbrutet i 12 timmar. Vilket lag klarar sig bättre och lyckas samla in mest pengar till välgörenhet på Näsdagen? Stöd ditt favoritlag genom att sms:a Morgon eller Stiftelsen till numret 16499. Sms:et kostar 10 euro och pengarna går direkt till välgörande ändamål.

Det här är näsdagen

  • Näsdagen samlar in pengar för att hjälpa barn i världens fattigaste länder.
  • Barnen får bl.a. chansen att gå i skola, skydd mot HIV eller myggnät att sova under som skydd mot malaria.
  • Näsdagen har sina rötter i Storbritannien, och finns också i Tyskland, Australien, Norge och Island.
  • Alla stora biståndsorganisationer i Finland är med. Yle stöder näsdagen via sina program.

Fredagen den 6.11 är det näsdagen och många evenemang arrangeras runtom i landet för att samla in pengar till välgörenhet.

Årets tema är dans och X3M drar sitt strå till stacken genom att ordna ett dansmaraton, alltså ett danceathon. Succémorgon (Fredrika Lindholm och Christoffer Strandberg) och Stiftelsen (Pernilla Karlsson och Johanna "Joppe" Dikert) kommer att dansa i tolv timmar i sträck på Kampen. Programmen utmanar varandra och tävlar om vem som samlar in mest pengar till välgörenhet. Kom gärna och heja på just dina favoriter.

Radiostudion byggs upp för en dag i Kampens köpcentrum och den tolv timmar långa näsdagssändningen dras av Janne Grönroos.

Näsdagssändningen kommer att gästas av dansgrupper, artister och andra intressanta gäster under hela dagen som också kommer att ge dansutmaningar åt våra dansande programledare.

Programledarna laddar upp med danslektioner i olika stilars dans för att fixa maratonet, här i första videon ser vi Christoffer och Joppe som får testa på samba - hur månne de klarar av det?!

Programmet är inte längre tillgängligt
X3M-tv: X3M Danceathon: Joppe och Christoffer dansar samba - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Rösta och följ med

Redan nu kan man börja rösta på våra lag - vem hejar du på?
Sms:a antingen MORGON eller STIFTELSEN till numret 16499 för att heja på lagen och samtidigt skänka 10 € till välgörenhet. Du kan också skänka pengar och heja på Stiftelsen eller Succémorgon på Näsdagens hemsida.

Specialsändningen håller på mellan 8-20 i Kampens köpcentrum. Dessutom kan man se oss live på TV2 kring klockan 20 i Näsdagssändningen. Hela dagen kan man följa med på vår webbstream på x3m.yle.fi.

Mer om ämnet på Yle Arenan