Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Dansbandet Elisa´s tar en paus

Uppdaterad 16.10.2015 10:45.
Elisa's
Bildtext Elisa´s är på topp men väljer att ta timeout

Svenska dansbandet Elisa´s var Sveriges yngsta dansband när de slog igenom år 2010. Bandmedlemmarna var skolkompisar i Skövde, alla kring 20 år och nykomlingar i branschen.

Segern i Dansbandskampen förde dem ut till dansbanorna i Norden och karismatiska sångerskan Elisa Lindström tog publiken med storm. Men nu har bandet trots alla framgångar valt att ta en paus.

- Det är nu dags att ta en break för att utveckla alla nya sidor som vuxit fram hos oss och för att förverkliga alla våra drömmar, säger Elisa Lindström i ett pressmeddelande.

Bandet betonar att det inte är frågan om någon osämja bandmedlemmarna emellan, utan att beslutet är gemensamt och har vuxit fram under en tid.

Elisa´s segrade alltså i Dansbandskampen i Sverige 2010. Sedan dess har de släppt flera album, turnerat flitigt i hela Norden, vunnit fyra Guldklavar och två Grammisstatyetter.

Dessutom har Elisa Lindström släppt en soloskiva och deltagit i Melodifestivalen som soloartist. Hon var också körledare för kören från Töreboda i Körslaget 2013 och vann tävlingen.

Karriären har varit spikrak uppåt för Elisa´s. Men bandet väljer ändå att ta timeout.

Senaste skivan Utekväll kom till sommaren och blir möjligen bandets sjätte och sista album.

Elisa´s utmanar på Danslistan med låten Skönt att komma hem från den skivan:

Elisa´s har också tidigare haft framgångar på Vegas Danslista. Med låten Be mig! Se mig! Ge mig! fick de 10 veckor på listan år 2013. Elisa Lindströms melodifestivallåt Casanova låg på listan i sex veckor 2014 och ifjol på hösten blev det två veckor med låten Tänk om vi aldrig från förra skivan.

Bandet har legat på Svensktoppen i tre olika repriser under åren 2011-2012.

Mer om ämnet på Yle Arenan