Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mannström öppnar för comeback utomlands redan i vinter

Från 2015
Uppdaterad 17.10.2015 12:18.
Sebastian Mannström, HJK.
Bildtext Sebastian Mannström från HJK via Tyskland till Inter.
Bild: Yle

Sebastian Mannström har trivts under sin sensommarsejour i FC Inter och har bidragit till att Åbolaget har klivit in i medaljstriden. Men i januari kan det igen bära av utomlands.

Mannström kom till Åbo i augusti efter en vår i Elversberg i den tyska fjärdedivisionen och efter det har Inter – slump eller inte – visat fin sensommarform.

Åtta ligamatcher med Mannström har lett till fem segrar, två kryss och en förlust. Samt ett bittert nederlag i cupfinalen mot IFK Mariehamn.

– Det har gått helt bra, resultaten har varit goda och vi har tagit helt bra med poäng i ligan, och jag tycker jag bidragit ganska mycket till vårt anfallsspel.

– Sen den där cupförlusten ... Jaa-a, det var en otroligt onödig förlust. Men annars är jag helt nöjd, summerar Mannström för Yle Sporten.

Philip Sparrdal Mantila och Diego Assis firar, cupfinal IFK Mariehamn-FC Inter, 26.9.2015.
Bildtext Cupförlusten för några veckor sedan svider fortfarande.
Bild: Str / Lehtikuva

Den Karlebybördige tidigare FF Jaro- och HJK-mittfältaren skrev i augusti på för ett och ett halvt år med Inter, men framtiden vid Aura ås stränder är inte helt spikad.

– I fotboll vet man aldrig vad som händer i januari. I den här åldern och med de matchmängderna jag spelat i ligan siktar man ju fortfarande på spel utomlands i något skede, så får se vad som händer, säger 26-åringen.

Hoppas på storpublik på söndag

Inter ligga fyra i tabellen med två omgångar kvar att avverka, tre poäng bakom HJK, fyra bakom RoPS och fem bakom ledande SJK, som besöker Kuppis i Yles tv-match på söndag.

– Det blir absolut en fin match. Båda lagen har mycket att spela för och förhoppningsvis kommer det mycket publik. Man skulle tro att det kommer mycket från Seinäjoki och förhoppningsvis många från Åbo också.

Mannström menar att Interspelarna inte i dagsläget tänker alltför mycket på medaljmöjligheten. Laget siktar på ett slå först SJK hemma på söndag och sedan HIFK borta följande söndag, och sedan se var man landar i tabellen.

– Vi kan inte göra annat, vi har inte medaljerna i våra egna händer, säger Mannström. Vi vill såklart avsluta säsongen i Åbo med vinst, så vi också har någonting att spela för i Helsingfors nästa vecka.