Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Äventyrligt cirkussällskap

Från 2015
Uppdaterad 13.06.2016 09:09.

Fyra unga män från Norge och en från Frankrike har en gemensam dröm om att spela gatuteater och uppträda med cirkusnummer runt om i världen.

Mer exakt drömmer de om att uppträda för barn i Afrika. De vill nå ut med sina filantropiska värderingar och spela för barn och vuxna som aldrig kommit i kontakt med teater eller cirkus. Det blir en spektakulär resa in i det okända.

Några av killarna har gått på cirkusskola i Moskva och artistskola i Köpenhamn. Till på köpet har de i flera år sysslat med gatuteater och gatumusik. Föreställningarna lär de klara av, största frågan är i stället hur resandet praktiskt skall lösas.

Bil och tåg kan inte komma på fråga och flygresor har de inte råd med. Planen med en turnébuss kryper också snabbt i skrinet. Det måste alltså bli sjövägen i egen segelbåt - något som ingen har tidigare erfarenheter av.

Tanken är att finansiera resan längs med vägen och tillsammans tar de sig till Grekland där de köper en mindre segelbåt. Att lära sig segla räknar de också med att göra under resans gång.

Det blir en gripande, naken och rå historia filmad av de fem unga männen själva. Någon tanke på att det skall bli tillrättalagd tv finns inte - de bara gör det.

Orginaltitel: Sirkusseilerne / Norge
5 avsnitt
30 dagar på Arenan
Serien visades första gången i Yle Fem år 2015.

Produktion: NRK / Nordvision