Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Kontroller spelar sportspel – och Benny hatar fotboll

Från 2015
Uppdaterad 21.10.2015 15:35.
Kontroller: Kontroller spelar sportspel - Spela upp på Arenan

Vi på Kontroller är riktiga amatörer när det kommer till sportspel. Vi lyckas inte göra några mål i NHL – inte ens på straffar – och det råder oklarheter kring hur offsideregeln i FIFA faktiskt fungerar. Därför har Benny skrivit en ytterst ogenomtänkt och outbildad lista över varför fotboll suger och ishockey äger. Håller du med eller ska Benny hålla tyst?

Punkt 1: Klockan stannar inte

I fotboll är klockan igång oavsett om bollen är i spel eller inte, vilket leder till att laget som leder börjar maska ännu mer när matchen går mot sitt slut. Detta kompenseras förvisso av tilläggsminuterna, men hela systemet är korkat och gör mig mycket, mycket förvirrad. I ishockey är det raka rör som gäller, klockan stannar alltid när pucken inte är i spel, och det lönar sig inte att maska innan tekning.

Punkt 2: Fotboll är långsamt

Vi har nog alla sett det där Simpsons-avsnittet där Homer är på en fotbollsmatch och det ena laget bara passar runt bollen i en halvtimme medan det andra tittar på. Det roliga är att det inte är särskilt långt från sanningen, i fotboll tar det en evighet för spelare att avancera till motståndarens mål, i ishockey går det på några sekunder. Tjoff bara!

Punkt 3: Fotboll är för mesar

Jag har sett videor på Youtube där fotbollsspelare tar sig för benet och ligger och gråter i gräset. När dom är klara blir dom arga på domaren, och inte motspelaren. I ishockey biter spelarna ihop, släpar sig till avbytarbåset och sitter och svär tills allt känns bra igen.

Fifa 16
Bildtext FIFA 16 är ganska fult.
Bild: Electronic Arts

Punkt 4: Godtyckliga domare

Domarna kan döma lite som de vill. Om de felaktigt dömer bort ett mål kan ingen göra något åt det. I ishockey videogranskas målen vid minsta lilla tvivel. Ibland är det slöseri på tid, men resultattavlan är alltid korrekt.

Punkt 5: Offside-regeln suger

Varför inte bara ett streck på marken som i ishockey? Linjedomarna ser alltid ut som att de njuter av att flagga för offside.

NHL 16
Bildtext NHL 16 är ganska snyggt!
Bild: Electronic Arts

Punkt 6: Finland är dåliga i fotboll

Till och med Island och Nordirland klarar av att kvala in till EM ffs.

Punkt 7: Jag gillar inte Ronaldo

Varenda gång jag ser Ronaldo blir jag lite arg.

Punkt 8: Inga reflektioner i gräset

Gräs är inte is.

Punkt 9: Bollen är för rund

Borde vara plattare.

Punkt 10: Jag är dålig på fotboll

Håll käften.