Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Guldstrid i mörker – tätlagen snubblade

Från 2015
Uppdaterad 19.10.2015 22:44.
AIK:s Niclas Eliasson och VPS Mikko Viitikko, juli 2015.
Bildtext AIK tackar när de två IFK-konkurrenterna tappar poäng. I bilden AIK:s Niclas Eliasson mot VPS Mikko Viitikko i sommarens Europa League-kval.
Bild: EPA / All Over Press

Lamporna slocknade mitt under den allsvenska matchen mellan Elfsborg och IFK Norrköping, och spelet avbröts i 20 minuter. Guldjagande IFK fick en prima inledning efter omstarten – men tappade dyrbara poäng.

IFK Norrköping hade chansen att rycka i täten av Allsvenskan i samband med bortamatchen mot Elfsborg. Men misslyckades.

Hemmalaget vände underläge till en 3–1-ledning i den första halvleken, och det var även ställningen när mörkret plötsligt lade sig över stadion i Borås i den 76:e minuten.

Daniel Sjölund och Gregory van der Wiel, hösten 2010
Bildtext Daniel Sjölund lirade som vanligt fulla minuter på IFK Norrköpings mittfält.
Bild: Koen van Weel / EPA / All Over Press

Lamporna på den ena läktaren slocknade, och fastän tränarna inledningsvis ansåg att det var tillräckligt ljust för att fortsätta, avbröts kampen efter en stund.

Flera åskådare tände lampor på sina mobiltelefoner för att lysa upp planen, men det hjälpte inte tillräckligt ansåg Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellegaard, och domaren avbröt matchen.

– Det är overkligt för mig. Det är ett ljus som 25 000 licensierade spelare kan spela i, men inte vissa här tydligen. Det är obegripligt att vi går av, sade IFK-tränaren Janne Andersson till C More enligt Expressen.

"Det är tungt"

Efter ett uppehåll på cirka 20 minuter återupptogs spelet – och Norrköping slog till direkt.

Tvåmålsskytten Alhaji Kamara reducerade på den hörna omstarten inleddes med, men närmare än så kom inte gästerna.

– Det händer så mycket där ute. Jag tycker att vi är förtjänta av mer, men vi missar en straff (Christoffer Nyman i första halvlek) och det är tungt, konstaterar Andersson.

Tre lag inom en poäng

Elfsborg gick upp på fjärde plats i tabellen, men är avsågade ur titelkampen. Där fortsätter IFK Norrköping, AIK och IFK Göteborg göra upp med två omgångar kvar att spela.

IFK Norrköping behåller serieledningen tack vare bättre målskillnad än AIK, medan IFK Göteborg ligger en poäng bakom tätduon.

IFK Göteborg kryssade borta mot Djurgården på måndagskvällen. Blåvitt ledde med 2–1 men i den 84:e minuten kvitterade Kevin Walker och poängen delades med siffrorna 2–2.

Daniel Sjölund spelade fulla minuter för IFK Norrköping, medan Riku Riski byttes in i den 81:a minuten för IFK Göteborg.

Resultat:

Häcken - GIF Sundsvall 3-1 (1-1)
Djurgården - IFK Göteborg 2-2 (0-0)
Gefle - Örebro 2-2 (0-1)
Elfsborg - IFK Norrköping 3-2 (3-1)