Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

FN:s säkerhetsråd håller nödmöte om våldsamheterna i Israel

Från 2015
Uppdaterad 21.10.2015 10:55.
FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon i Israel.
Bildtext FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon i Israel.
Bild: EPA/ATEF SAFADI

Våldsamheterna i Israel och i de palestinska territorierna eskalerar. FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon har på kort varsel sammankallat säkerhetsrådet till en videokonferens för att få stopp på våldet.

Under mötet som ska ske bakom lyckta dörrar kommer man att försöka hitta en lösning på våldsamheterna som eskalerat. Mötet inleds niotiden i kväll finsk tid.

Ban Ki-moon gjorde ett överraskningsbesök till området på tisdagskvällen och träffade Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. Han ska också träffa palestiniernas president Mahmud Abbas.

USA:s utrikesminister John Kerry kommer att träffa både Netanyahu och Abbas senare i veckan.

Attacker i Hebron

Attackerna har pågått i flera veckor och tisdagen var inget undantag. I staden Hebron på Västbanken knivhöggs två israeliska soldater i separata attacker.

Två israeliska soldater stod utanför en byggnad när två palestinier kom till platsen. Den ena palestiniern försökte knivhugga den ena soldaten. Den andra soldaten svarade med att skjuta ihjäl de två palestinierna.

Tidigare under dagen blev ytterligare en israelisk soldat knivhuggen i Hebron. Även där sköts angriparen ihjäl. Åtta israeler och minst 41 palestinier har mist livet i den senaste tidens våldsamheter.