Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Krossat hjärta

Från 2015
Krossat hjärta i New York

Kärlek är det bästa som finns - så länge den är besvarad. De flesta av oss har upplevt den hjärtskärande förnedringen och hopplösheten i att bli dumpad. Dokumentären Krossat hjärta i New York berättar om just krossade hjärtan, men är också en film för de som älskar, saknar kärlek eller letar efter den.

Schweiziska filmaren Christian Frei träffar tre nyligen dumpade New York-bor som berättar om hur det är att bli lämnad i kärlek. Vi träffar dem alla genom nätter av bedrövelse och tårar, men också genom vakenhet och kreativitet.

Sorgen och smärtan som ingår i romantisk kärlek är väl dokumenterad i konsten och litteraturen. Ofta skämtas känslorna också bort som en följd av överdriven kärlekskrankhet - ett naturligt steg på vägen till personlig mognad.

Antropologen Helen Fisher som skrivit flera böcker och forskat i ämnet ger en vetenskaplig bakgrund till vårt självdestruktiva och besatta beteende. Vad händer i oss när drömmen går i kras? När man blir lämnad fortsätter man ofta att älska - i själva verket älskar man ännu mer. Samtidigt måste man hitta vägen mot ett nytt liv.

Dok: Krossat hjärta i New York (Sleepless in New York / Tyskland, 2014)
Yle Fem torsdag 22.10.2015 kl. 22.00
30 dagar på Arenan

Regi: Christian Frei