Hoppa till huvudinnehåll

Tro

Böcker och biskopar

Från 2015
Kyrkan på bokmässan bild
Bild: Simon Lampenius

Kyrkan och biskop Björn Vikström syns och hörs på Bokmässan i Helsingfors.

Evangelisk-lutherska kyrkan har egna montrar på bokmässan i Helsingors och flera av biskoparna för samtal med författare på mässans olika scener. Biskop Björn Vikström intervjuar Susanna Alikoski och Mathias Rosenlund på Katri Vala-scenen på fredag och deltar i en diskussion om träning som gör gott och träning som skadar och i ett samtal om religionsdialog, båda på Totti-scenen.

Ärkebiskop Kari Mäkinen intervjuar Asko Sahlberg på Mika Waltari-scenen på fredag klockan 13.

I kyrkans svenska mässmonter bjuds det på "kyrkkaffe" och besökare kan vara med och färglägga ett kyrkfönster. Kyrkans central för det svenska arbetet i samarbete med Kyrkan i Helsingfors står för arrangemangen, som i år också erbjuder möjligheter att vara med på bokmässan på nätet. Frilansjournalisterna Ylva och Adrian Perera bloggar och publicerar videor på Nyckelnbloggen och på kyrkans kanal på YouTube streamas biskopsintervjuerna på adressen www.youtube.com/kirkko.

Huvudansvarig för Kyrkans svenska program är sakkunniga för vuxenarbete och kultur, Maria Sten: "Kyrkan skall finnas där dess medlemmar finns. På bokmässan finns väldigt många, därför vill vi vara här. Och vi firar också en litterär gudstjänst här på söndag".