Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Målskytten Hetemaj överlycklig efter guldet: Otrolig känsla

Från 2015
Uppdaterad 25.10.2015 17:44.
Mehmet Hetemaj
Bild: Str / Lehtikuva
Mehmet Hetemaj
Bild: Str / Lehtikuva

Mehmet Hetemaj har varit en av SJK:s bästa spelare den här säsongen och med sitt mål i den sista matchen mot Jaro såg han till att klubben kunde vinna sitt första ligaguld.

Åtta år efter att SJK grundades är klubben nu mästare i den inhemska fotbollsligan. Guldet säkrades efter 2–0 över Jaro i en match där mittfältsmotorn Mehmet Hetemaj gav laget ledningen redan i den andra minuten.

– Det är en otrolig känsla. Jag har aldrig vunnit något tidigare och det här känns så bra. Jag är stolt över att få vara en del av det här laget, säger Hetemaj till Yle efter matchen.

Trots att SJK besegrade Jaro med två mål så var det ingen lätt mach för de blivande mästarna och Hetemaj hyllar också motståndarna som nu tar steget ner till division 1.

– Det var en svår match och Jaro var riktigt bra. Jag vet inte hur laget kan vara sist i tabellen, säger han.

Simo Valakari
Bild: Str / Lehtikuva

"Njutit alla dagar"

SJK:s historia fick sin början år 2007 när Sepsi-78 och TP-Seinäjoki gick samman. 2012 tog Simo Valakari över som tränare och lyfte upp laget till ligan inför säsongen 2014.

Den första säsongen i ligan överraskade SJK stort när man vann ligacupen och slutade tvåa i ligan efter HJK. Men den säsongen var bara ett delmål och nu är klubben mästare för första gången.

– Det här är belöningen för den resa som vi har gjort och spelarna har gett allt på alla träningar. Det är härligt och vi har njutit alla dagar. Att få avsluta säsongen så här är fantastsikt, säger Valakari.